• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
Van'da deprem tatbikatı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Van AFAD İl Müdürlüğü ile beraber AFAD enkaz tatbikat alanında 35 gönüllü UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) personeli ile yapılan tatbikatta, Tuşba ilçesinde meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle meskûn mahal ve binalardan yaralı kurtarma senaryosu canlandırıldı.

Senaryo gereği hızlı reaksiyon gösteren ekipler 4 yaralıyı enkazdan çıkararak ileri tetkik ve tedavi için ambulanslarla alanda kurulan mobil sahra hastanesine kaldırdı.  

 

Yapılan tatbikat yurtdışında ve yurtiçinde gönüllü olarak görevlerini yapan UMKE personelleri tarafından gerçekleştirildi.

Tatbikatla ilgili açıklama yapan UMKE İkinci Bölge Koordinatörü Sinan Özgür, UMKE 2021 faaliyet raporu kapsamında tatbikat gerçekleştirdiklerini belirtti.

Özgür, "3 gün sürecek tatbikatın ilkinde AFAD ekipleri ile beraber meskûn mahalde ve binada mahsur kalan hastaların kurtarma operasyonunu gerçekleştirdik. Arkadaşlarımızın tümü profesyonel UMKE eğitimi almış gönüllülerden oluşuyor. Arkadaşların gelişmesi için bu tür tatbikatları sık sık yapıyoruz." dedi.

Enkazda, depremde, selde, bütün olağandışı durumlarda, yurt içi ve yurt dışı harekatlarda bütün UMKE gönüllülerinin görev aldığını belirten Özgür, "Görevlilerimiz gönüllü bir şekilde çalışıyorlar. Burada 35 kişilik bir ekibimiz var. Diğer ekibimiz de yapacağımız tatbikat için Gevaş'ta bulunuyor. Burada 35 kişilik UMKE ve 7 kişilik AFAD ekibi ile toplam 42 kişilik bir ekiple tatbikatımızı gerçekleştiriyoruz." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir