• DOLAR 32.337
  • EURO 35.179
  • ALTIN 2241.18
  • ...
Yaz Kur’an Kursları yoğun ilgi görüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her sene on binlerce öğrencinin Kur'an-ı Kerim öğrendiği Yaz Kur'an Kurslarına rağbet her geçen gün artıyor. Her yıl milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrendiği Yaz Kur'an Kursları 5 Temmuz’da Türkiye genelindeki cami ve Kur’an kurslarında başladı.

9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle bir hafta ara verilen Yaz Kur’an Kursları bugün itibariyle cami ve Kur’an kurslarında tekrar başlarken çocukların ise kurslara yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

 

Diyanet İşleri Başkanlığınca “Oku! Hayatını Kur'an ile doku” sloganıyla düzenlenen yaz Kur'an Kursları, yoğun ilgi görürken geçen yaz Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitim veremeyen Yaz Kur'an Kurslarına olan ilgi dikkat çekti.

Yaz Kur'an kurslarının açılmasıyla birlikte çocuklar camilere akın ederken ellerine Kur'an-ı Kerimleri ve Elif Ba’ları alıp camilerin yolunu tutan çocukların sevinci görülmeye değerdi. Bir yılın ardından camiler tekrar çocuk sesleriyle şenlenirken daha önceki yıllarda Kur'an-ı Kerimi okumayı öğrenen çocuklar ise eğitime kaldıkları yerden devam etti.

Gaziantep’teki tüm cami ve Kur'an kurslarında büyük bir coşku ve heyecanla devam eden Yaz Kur’an Kurslarına çocuklar büyük bir ilgi göstermesi ise hocalarını mutlu etti.

Büyük bir coşku ile devam eden yaz Kur’an Kurslarında imam hatipler ise çocukları camiye alıştırmak, sevdirmek ve İslam dininin esaslarını öğretmek için çeşitli etkinlikler düzenliyorlar. Çocuklar, Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra, Peygamber Efendimizin hayatı, ibadet ve ahlak konularında da eğitim alıyorlar.

Şehitkamil ilçesi Seyrantepe Mahallesi’ndeki Ukkaşe Bin Mihsan Camii’nde Yaz Kur’an Kursuna katılan öğrencilerden Betül Üstündağ, camiye gelmeyi ve Kur’an-ı Kerim okumayı çok sevdiğini belirtti.

“Camideki ortam çok güzel”

Salgın sürecinde camilerden uzak kaldıkları için çok üzüldüğünü belirten Üstündağ, “Geçtiğimiz yıl pandemi dolayısıyla camilerde yaz Kur'an kursu yoktu. Tabi bu aralar biz içeride çok sıkıldık. Arkadaşlarımızda olmadı Kur'an kurslarına geldiğimiz için hem arkadaş çevremiz çoğaldı hem de dini bilgilerden birçok bilgiyi Yaz Kur'an Kursunda öğrenebiliyoruz. Kur'an-ı Kerim okuyoruz, Peygamber Efendimizin hayatını ve birçok dini bilgi öğreniyoruz. Camideki ortam çok güzel. Hem arkadaşlık hem de dini ortam çok güzel, arkadaşlarımın da gelmesini tavsiye ederim. İnsan evde kaldıkça sıkılıyor. Fakat camide arkadaşlarımıza tanıştıkça ve Rabbimizi de tanıdıkça insanın içine bir ferahlık geliyor.” dedi.

“Yaz Kur'an Kursları bizim için çok faydalı oluyor”

Geçtiğimiz yıl Covid-19 salgını gerekçesiyle Yaz Kur’an Kurslarının olmamasından dolayı üzüldüğünü ifade eden Ela Yapıcı da, “Yaz Kur'an kursu çok faydalı bir kurs. Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl camilere gelemedik. Fakat sonunda arkadaşlarımıza, camiye kavuştuk. Kur’an-ı Kerim okuyoruz, dini bilgiler öğreniyoruz, çok güzel bir ortam var ve çok güzel arkadaşlıklarımız oluştu. Peygamber Efendimiz tanıyoruz. Toplu halde Kur’an-ı Kerim okuyoruz, sosyal aktive olarak da Yaz Kur'an Kursları çok etkili. Arkadaşlarımız çoğalıyor, arkadaşlarımız çoğaldıkça çevremizde çoğalıyor. Yaz Kur'an Kursları bizim için çok faydalı oluyor.” ifadelerini kullandı.

“Yaz Kur'an Kursları çok güzel”

Yaz Kur’an Kursları başladığı için çok mutlu olduğunu belirten Aleyna Kara ise, “Yaz Kur'an Kursları çok güzel. Yaz Kur'an Kursunda güzel arkadaşlıklar var ve dini bilgiler öğreniyoruz. Aynı zamanda burada çok eğleniyoruz, sosyal aktiviteler yapıyoruz. Gençlik Spor Merkezinde etkinliklere katılıyoruz, namaz kılıyoruz ve dini bilgilerimizi çoğaltıyoruz. Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi öğreniyoruz. Kur'an-ı Kerim'i tecvitli bir şekilde öğreniyoruz. Kendimizi geliştiriyoruz, hocalarımız bize çok yardımcı oluyor. Hocalarımıza çok teşekkür ederiz. Salgın nedeniyle iki yıl boyunca çok sıkıldık. Şu anda her gün camiye geliyoruz, farklı farklı etkinlikler yapıldığından dolayı çok eğleniyoruz.” şeklinde konuştu.

“Camiye gelmek çok güzel”

Yaz Kur’an Kurslarına katıldığı için çok mutlu olduğunu belirten Muhammed Kaya, “Hocalarımız bize Kur'an-ı Kerim öğretiyor, Kur’an-ı Kerim'i bilmeyenlere Elif Ba öğretiliyor. Geziye gidiyoruz, bizimle iyi ilgileniliyor. Hocalarımız bizi seviyor. Ailem iyi ki beni yaz Kur'an kursu için camiye gönderiyor. Yaz Kur'an Kursuna katılmak için camiye geldiğimden dolayı çok mutluyum, camide boş vakitlerimi değerlendiriyorum. Camiye gelmek çok güzel. Küçüklüğümden beri camiye geliyorum. Herkese de camiye gelmesini tavsiye ederim.”

“Yaz Kur'an Kursları tekrar açıldığı için çok mutluyuz”

Camiyi, Yaz Kur’an Kurslarını, arkadaşlarını ve hocalarını çok özlediğini belirten Ahmet Bozkurt ise şunları söyledi:

“Geçen senelerde pandemiden dolayı yaz Kur'an kursu kapanmıştı. Bu yıl Yaz Kur'an Kursları tekrar açıldı. Çok mutluyuz, tekrar yaz Kur'an kursu için camiye geliyoruz. Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz. Sosyal etkinlikler yapıyoruz. Çok mutluyuz, Allah yaz Kur'an kursunu düzenleyenlerden razı olsun.” (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir