• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Kürdistan'dan kısa kısa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Bölgesinde son 24 saatte 11 bin 631 kişiye test yapıldı. 2 bin 178’sinin sonucu pozitif çıktı. 14 kişi hayatını kaybetti.
Irak Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içinde 9147 yeni Coruna virüsü enfeksiyonunun kaydedildiğini açıklarken, ölüm sayısı 55'e ulaştı.

Kürdistan Bölgesi ile Hollanda, Kürdistan Bölgesi’nini tarım sektörünün geliştirilmesi konusunda anlaştı. Anlaşmaya göre, Hollanda, Kürdistan Bölgesi’ne danışmanlık hizmeti verecek ve yardımcı olacak.

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nde memur maaşlarının bu ay kesintisiz ödeneceğini açıkladı. Barzani, Bağdat hükümetinin verdiği sözü yerine getirip bütçe göndermesi halinde maaşların zamanında ve kesintisiz ödenmeye devam edeceğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Dış ilişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, IŞİD’in yeniden ortaya çıkması tehlikesinin devam ettiğini belirterek, Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin çekilmesinin iyi bir seçenek olmadığını söyledi.

Duhok’un Zawite kasabasında 3 günden bu yana devam eden orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
Yangının çıktığı dağlık bölgelerde mayınlı araziler de var. Bu nedenle buralara havadan müdahale ediliyor. Ancak zararımız büyük olduğu söyleniyor.
----------------------------------------
Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Goran Hareketi'nin kuruluş yıldönümü vesilesiyle yayınladığı bir mesajda, "Goran Hareketi, etkili bir parti olarak Kürdistan'daki siyasi süreçte önemli bir role sahiptir" dedi.

Kürdistan Bölgesi ile İran arasındaki sınır kapılarında ticaret alışverişi nakilyeleri devam ederken, Hac Ümran Sınır Kapısı Müdürü Mesud Batili, "Bizim bir sorunumuz yok ama İran corona salgını nedeniyle her iki taraftan da turist hareketini engelliyor” dedi.

Dün Kürdistan Demokrat Partisi Ulusal İlişkiler Ofisi yetkilisi Ali Hüseyin, PKK’ye Kürdistan Bölgesi'nin anayasal ve tüzel kişiliğini dikkate almaya çağırarak bir dizi tavsiyede bulundu.
Ali Hüseyin Erbil'de gazetecilere verdiği demeçte, PKK'nın Kürdistan Bölgesi'nin siyasi durumunu halk için sorun oluşturmayacak şekilde dikkate alması gerektiğini, PKK'nın yürüttüğü mücadelenin yerinin net olduğunu ve buranın da Türkiye olduğunu belirtti.
Özellikle Kürdistan Bölgesi, yasalara ve anayasaya göre "Irak'ın bir parçası" olduğundan, Kürdistan'ın herhangi bir yerindeki herhangi bir partinin siyasi sahasının belli olduğunu, birinin diğerine karımaması gerektiğini de sözlerine ekledi.
“Bu yasayı ve anayasayı yerel ve dış düzeylerde dikkate alıyoruz. Kürdistan'ın geri kalan bölümlerinde ise kesinlikle milletimizle gönül bağımız vardır" dedi.

Peşmerge Bakanlığı ve Kürdistan Bölgesi güvenlik kurumları temsilcisi de Irak askeri heyetiyle birlikte  bugün yapılacak ABD - Irak Stratejik Diyalog görüşmelerine katılıyor. Görüşmelerde ABD güçlerinin Irak’tan çekilmesinin ele alınması bekleniyor.

Kürdistan Anti-Terör tarafından yapılan açıklamada, Irak hükümetinin Kürdistan Bölgesi’nden Bağdat saldırısıyla ilgili destek istemesinin ardından Kürdistan Anti-Terör’ün Iraklı sığınmacıların kaldığı Hasan Şami Kampı’nda Bağdat saldırısına karışan bir IŞİD’linin yakalandığı belirtildi.

Kürdistan hükümetinin, bu ayki memur maaşlarını kesintisiz olarak verileceğine dair yaptığı açıklamaya yönelik Komala Dadgeri siyasi büro üyesi Muhammed Hekim şöyle dedi: “Maaşların tam ve vaktinde ödenmesi, federal hükümet ve Kürdistan yasalarına göre memurların yasal ve doğal bir hakkıdır. Bu sebeple kesinti yapılmadan ödenmesi, memurlara ve millete bir minnet ve büyüklük taslama vesilesi yapılamaz.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir