• DOLAR 32.342
  • EURO 35.21
  • ALTIN 2247.271
  • ...
HÜDA PAR'dan Tunus açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin ve Genel Sekreter Şehzade Demir  Tunus'taki siyasi darbe girişimine ilişkin açıklama yaptı. 

"DÜNYA BU DARBEYE KARŞI DURMALIDIR"

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Eşin, "Tunus, 15 Temmuz'u yaşıyor. Cumhurbaşkanı Said Kays'ın parlamentoyu askıya alması, Başbakanı görevden alması ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırması, halka ve kazanımlarına yönelik bir darbedir. Tunus halkı ve dünya bu darbeye karşı durmalıdır. Her yerde son sözü halk söyler. #Tunus'ta da halk sözünü söyleyecek... " ifadelerini kullandı. 

"TUNUS’TA KAZANIMLARIN KORUNMASI İÇİN MÜCADELE EDİLMELİDİR"

Haftalık gündem değerlendirmesinde Tunus'taki darbe girşimine değinen HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir ise, "Tunus’ta Cumhurbaşkanı Kays Said, mevcut bazı sorunları gerekçe göstererek meclisin tüm yetkilerini dondurduğunu, milletvekillerinin dokunulmazlığını askıya aldığını belirterek atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını bildirdi. Tunus halkının iradesine yapılan bu darbeyi kınıyoruz. Tunus’u istikrarsızlığa sürükleyecek, mevcut sorunların çözümünü daha da geciktirecek olan bu darbe, halkın iradesini gasp etmektir. Darbeciler tarafından binaları hedef alınan ve darbeye maruz kalan Nahda Hareketi de bu karardan sonra halkı barışçıl mücadeleye çağırarak darbeye karşı duracaklarını ilan etmiş durumdadır. Diktatörlüğün sona erdiği Arap Baharı sürecinden sonra siyasi dönüşümü ve nispeten istikrarı sağlamış tek ülke olan Tunus’ta kazanımların korunması için mücadele edilmelidir. Öte taraftan talepler dikkate alınarak erken seçime gidilmesi, yeni kurulacak hükümette seçilmiş yönetime karşı darbe yapan cumhurbaşkanının yetkilerinin kısıtlanması sağlanmalıdır." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir