• DOLAR 32.587
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2492.754
  • ...
Tarihte Bugün: 26 Temmuz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

26 Temmuz’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;  

1944: Sovyet ordusu, Batı Ukrayna’ya girerek Nazi işgaline son verdi. Almanya ve İtalya’dan oluşan Nazi blokunun ağır bir yenilgiye uğrayacakları insanlık tarihin en yıkıcı savaşının, sonlarına yaklaşılıyordu. (İkinci Dünya Savaşı)

1951: Türkiye’deki ilk petrol, Raman Dağı yöresinde bulundu. Petrolün değerlendirilmesine yönelik ilk proje, 1953’ün ilk aylarında açıklandı; tesisleri ise ABD kaynaklı bir şirket kurdu. Kimi İslam beldelerini yönetim zaafından dolayı işgal eden ABD, Türkiye gibi kimi ülkelerde de yeraltı ve ülke zenginliklerini işletme adı altında çalıyordu.( Türkiye’deki ilk petrol, Raman Dağı yöresinde bulundu)

1952: Kore Savaşı sona erdi. Üç yıl süren savaşta, 116 bin Birleşmiş Milletler askeri, 1,5 milyon Kuzey Koreli ve Çinli asker öldü. (Kore Savaşı sona erdi)

1986: Üstad’ın talebelerinden İbrahim Hulusi Yahyagil vefat etti. (İbrahim Hulusi Yahyagil vefat etti)

2014:  Hamas’ın intifada çağrısının ardından Batı Şeria’da on binlerce kişinin katıldığı protesto gösterileri düzenlendi. Terör rejimi ordusunun, gerçek mermi kullandığı gösterilerde 9 Filistinli katledildi. (Filistin halkı ayağa kalktı)

2019: Birleşmiş milletler, Libya açıklarında göçmenleri taşıyan büyük bir geminin alabora olduğunu, en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. (Libya’da göçmen faciası)

Bu haberler de ilginizi çekebilir