• DOLAR 32.484
  • EURO 34.784
  • ALTIN 2472.542
  • ...
``Babayiğit`` kavramının artık Türkiye`de herkesin kullandığı bir söze dönüştüğüne dikkati çeken Ergün, şu değerlendirmede bulundu:

``Şimdi bakıyoruz otomotiv sektöründe, sektörün babaları var. Ama bu sektörün babaları, markalaşma konusunda bizim düşündüğümüz kadar yiğit çıkmadılar. Babalar var, yiğit değiller. Yiğitler var biz yapalım bu işi falan diye. Fakat onlarda da yapacak güç yok. Yani onlarda baba değiller.

Ya yiğitlerimizden birisi baba olacak ya da babalardan birisi yiğitlik yapacak ki bu iş olsun. Hani eskiden olduğu gibi devletin babalığında biz yiğitlik yapalım şeklinde yürümez bu. Devlet teşvik ediyor, devlet yönlendiriyor, hedef gösteriyor bu istikamette gelişecek hadiseler.``

``Başlangıçta planlanan tarihlere uygun bir ilerleme yok mu? Bunun için mi sektörle ilgili böyle bir değerlendirmeniz var.Bunu bir çağrı olarak mı algılamak lazım gecikmemek adına?`` şeklindeki soruya Ergün,

``Yok ara sıra bu çağrıyı tekrarlamakta fayda var. Tabi sektöre de dünyadaki gelişmeleri takip etmeyin, boş verin gözünü karartın gitsin de demiyoruz. Otomotiv sektöründe yeni yatırım kararları da, kapasite artırım kararları da var. Türkiye`de otomotiv sektörü gelişmeye devam ediyor. Bu gelişmeler çerçevesinde diyoruz ki bunu da ihmal etmeyin bu konuda ki çalışmaları da hızlandırın`` cevabını verdi.

AA