• DOLAR 32.509
  • EURO 34.582
  • ALTIN 2497.107
  • ...
Artvin'de selin bilançosu: 1 kişi kayıp, 39 yapı yıkıldı, 1459'u hasar aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Perşembe günü saatte metrekareye düşen 170 kilogram yağışın ardından Artvin sel ve heyelana teslim oldu. Aşırı yağışlar nedeniyle Murgul ilçesinde sele kapılan bir kişi kayboldu.  

Afetinin en çok vurduğu Arhavi ilçesindeki ilk tespitlere göre; 10 bina, 9 konut, 18 bağımsız bölüm ile 2 ahır yıkıldı, toplamda bin 459 bina, konut ve bağımsız bölüm hasar gördü.

Arhavi ilçesinde kaya tahkimatının yıkılması sonucu Kapisre deresi ilçe merkezine taştı, cadde ve sokaklar nehre dönmüş, Boğaziçi ve Cumhuriyet mahallelerinde mahsur kalanlar vatandaşlar,  arama-kurtarma ekipleri tarafından botlarla kurtarılmıştı. Bu iki mahallede de yaklaşık 430 ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları suyla dolmuştu.

İlçede afetin izlerinin silinmesi için ekiplerin yoğun mesaisi devam ediyor. 500 jandarma komando ve 118 AFAD gönüllüsü ile çevre il ve ilçelerden gelen belediye görevlilerinin de katıldığı ekipler, caddeleri çamur ve balçıktan arındırıyor.

Kayıp kişi aranıyor

Murgul ilçesinde selde kaybolan Serdar Yiğit'in arama çalışmaları devam ediyor. Aramalara, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri katılıyor.  (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir