• DOLAR 32.502
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2430.471
  • ...
Balkanlar`da Kuvvetli Yağış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bosna-Hersek sınırlarından geçen ve Tuna Nehri`nin kollarından biri olan Sava Nehri`nde su seviyesi artmaya devam ediyor. Sava Nehri Havzası Su Yönetimi Ajansı birim şefi Enes Alagiç, yaptığı açıklamada, Sava Nehri havzasında öğleden sonra acil durum ilan edildiğini bildirdi.

Öte yandan, Bosna-Hersek`in tarihi ve turistik şehirlerinden Mostar da şiddetli yağışlardan olumsuz etkilendi. Şehir merkezinden geçen Neretva Nehri`nde su seviyesinin yükselmesi, şehri ziyaret eden turistleri de şaşırttı. Turistlerin uğrak yeri Mostar sokakları da yağış nedeniyle su altında kalırken, kentte araç ve yaya trafiği su birikintileri nedeniyle yavaşladı.

Bosna-Hersek Federasyonu Meteoroloji Kurumu, yağışların yarın da devam edeceğini bildirdi.

Hırvatistan`da toprak kayması

Aşırı yağışların neden olduğu toprak kayması ve taşkınlar da Hırvatistan`ın başkenti Zagreb yakınlarındaki yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Bölgede yaşanan toprak kaymalarının vatandaşları tedirgin ettiği, yerinden sökülen ağaçların, bölgedeki evlere ve vatandaşlara zarar verme ihtimali bulunduğu belirtildi.

Öte yandan, Zagreb ve yakınlarındaki yerleşim yerlerinde yer altı sularının yükselmesi nedeniyle bazı evlerin bodrum katları su altında kaldı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir