• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

İZMİR - Türkiye genelinde 55 bin ihracatçı Nisan ayında 60 ihracatçı birliğinin olağan mali genel kurul toplantılarında bir araya gelecek. Bünyesinde 12 ihracatçı birliği bulunan ve Türkiye`de en fazla ihracatçı birliğine sahip olan Ege İhracatçı Birlikleri`nde genel kurul maratonu Cuma günü başlıyor. Ege İhracatçı Birlikleri`nde genel kurula katılma hakkına sahip 4 bin 500`ün üzerinde ihracatçı firma bulunuyor.

 

5910 sayılı Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birlikleri Kanunu`nda ihracatçı birlikleri yönetim kurulları görev süreleri 4 yıla çıkarılmıştı. Son seçim heyecanını 2010 yılında yaşayan ihracatçılar, 2014 yılında yapılacak seçimler öncesinde son kez Mali Genel Kurullarda bir araya gelecek. 2014 yılında yapılacak genel kurullarda seçim heyecanı yaşanacak.

 

İhracatçı Birlikleri Genel Kurulları`nın en üst karar organı olduğunu ve sektörlerin ihracat politikalarına yön verici özelliği bulunduğunu belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, yılda bir kez yapılan olağan genel kurul toplantılarına birliklerinin genel kurullarına katılma hakkına sahip olan tüm ihracatçıları katılmaya davet etti.

 

Türkiye`nin 2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat hedefi bulunduğunu hatırlatan Türkmenoğlu, \"Genel Kurul, ihracatçı birliklerinin rutin işleri ile ilgili karar aldığı bir organ olmakla birlikte sektörün tüm üyelerinin bir araya geldiği ve ihracatın sorunlarının görüşüldüğü, bir sinerjinin ortaya çıktığı bir ortamı sağlıyor. Bu nedenle, ihracatçılarımızın mali genel kurulları da bu gözle değerlendirmelerini ve yoğun katılım göstermelerini bekliyoruz. Türkiye, 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedeflerken, Ege Bölgesi olarak 100 milyar dolar ihracat gerçekleştirebilecek potansiyeli ortaya koymak istiyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için genel kurullardaki istişarelerin büyük önemi olacaktır\" diye konuştu. (İlyas Yıldız - İLKHA)