• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
Şeyhan Ziyaret Alanında Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin merkeze bağlı Şeyhan ziyaret alanında Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Etkinliğe gelen misafirlere lokum ve şeker dağıtıldı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti saat: 13.30`da başlayan programa bölgenin tanınmış kanaat önderleri katıldı. Kur`an-ı Kerim tilavetinden sonra Vuslat İlahi Grubu bir birinden güzel ezgiler seslendirdi, Kürtçe Mevlidi Şerif okundu.

Programda Türkçe bir konuşma yapan Mehmet Arasan, kutlu doğum programlarının önemine değindi. Kurtuluşun İslam`da olduğunu, Batı`nın çirkef ahlakının hiçbir zaman bize örnek olamayacağına dikkat çeken Arasan, tek örnek tek rehberin Hz Muhammed` (s.a.v.) in olduğu, ancak ahlakı ve sünnetini yaşamak ile kurtuluşa erişilebileceğini söyledi.

Daha sonra Kürtçe konuşmayı yapmak üzere söz alan Müfit Yaray, Sultan Şeyh Musa`ya hitaben "Gözünüz aydın olsun ki bugün evlatların, torunların, müritlerin davana sahip çıkıp davanı dört bir yana ulaştırma gayretindedirler. Ya Rabbi bizleri Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa` (as) nın onun varisleri sultan Şeyhmus ve yolunu sürdüren âlimlerin yolundan gidenlerden eyle" dedi.

Program Sultan Şeyhmus Medrese Seydası Seyyid Ali Hocanın okuduğu dua ile sona erdi. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir