• DOLAR 32.534
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2425.42
  • ...
Silopi`nin İlk Bayan Hafızları Taçlarını Taktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Silopi İlçesinde Müftülüğe bağlı Kur`an kursunda hafızlıklarını tamamlayan 2 kız öğrenci için merasim yapıldı. Kız öğrenciler hafızlık taçlarını takarken, törene katılan aileler gözyaşlarını tutamadı.

 

Silopi Koç İlköğretim Okulu Konferans salonunda yapılan törene, Silopi Müftü Vekili Sadullah Aksoy, müftülük görevlileri, din görevlileri, Kurs öğreticileri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur`an tilavetinin okunması ve Müftü Vekili Sadullah Aksoy`un açılış konuşmasıyla başladı. Müftü vekili Sadullah Aksoy, ilçede ilk defa gerçekleşen hafızlık merasimi dolayısıyla mutlu olduklarını söyledi. Sadullah Aksoy, Kur`an-ı Kerim tilaveti ve hafızlığın önemine dikkat çekti. Aksoy, gelecek yıllarda daha fazla hafıza taç giydirmek istediklerini söyledi.

 

Sadullah Aksoy şöyle dedi: "Gecelerini gündüzlerine katan Kuran`ı okuyarak ve ezberleyerek geçiren kıymetli öğrencilere, bu yolda desteklerini esirgemeyen çok değerli veliler ve kıymetli misafirler böyle bir programda bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkürlerimi arz ediyorum. Herkes dünyada çok basit şeyleri yorumlarken bütün sıkıntı ve imkânsızlıklara rağmen gecelerini gündüzlerine katarak Allah`ın kelamını ezberleme başarısını gösteren bu kardeşlerimizi başarılarını görmezden gelemezdik."

 

Daha sonra müftülük ilahi grubunun söylediği ilahiler ve din görevlisi tarafından sinevizyon eşliğinde Dursun Ali Erzincanlı`nın şiiri olan "Habibullah`ı Sevmek" şiirinin okunması ise izleyenleri duygulandırdı.

 

Konuşmaların ardından 2 kız öğrenci Kadriye Tatar ve Fatma Akyel`e ilçe`de 3 yıldır görev yapan ve gece gündüz kız hafızlara Kuran eğitimini veren Fedakar Kuran Kursu öğreticisi Zeynep Kirazaydın tarafından taçları giydirirken, öğrenci aileleri tarafından da diplomaları, altın ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Kur`an-ı Kerim ziyafeti sunan hafızlar taçlarını giydikten sonra aileleriyle sevinçlerini paylaştı. Kapanışta ise ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler ve dua eşliğinde program sona erdi.

Emcet Yalçın - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir