• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kürdistan'dan kısa kısa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Kürdistan'da 24 saatte 9 bin 708 Covid-19 testi yapıldı, 1598 kişinin test sonucu pozitif çıktı. 911 kişi sağlığına kavuşurken, 12 kişi yaşamını yitirdi.

Bazı ulusal güçler ve aşiret şeyhleri, özellikle Irak Başbakanı Mustafa Kazımi'nin ABD'ye yaptığı Washington ziyareti öncesinde, ABD güçlerinin Irak'tan çekilmesinin planlanması taleplerini reddettiklerini ifade ettiler. Başkan Joe Biden ve ABD’nin çekilmesi ile istenmeyen güçlerin ülkeye gireceğini belirterek, Irak'ın "kaos ve büyük tehlike" içinde olduğunu söylediler.

ABD’nin Eski Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman, Biden yönetiminin Kürt davası, Kürt meselesi ve Kürtlerin önündeki siyasi ve ekonomik imkanları çok iyi anladığını belirtti.
Irak’ın mevcut durumu itibarıyla Uluslararası Koalisyon güçlerinin eğitim, danışmanlık, istihbarat ve hava desteğini ihtiyacı olduğunu kaydeden Silliman, Irak’ın henüz bu potansiyele sahip olmadığını ifade etti.

Kürdistan’ın başkenti Erbil’de sabaha karşı IŞİD’le Mücadele Uluslararası Koalisyonu’nun üssüne insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlendi.

Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Wayne Marotto, saldırıda can kaybı veya maddi hasar meydana gelmediğini belirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir