• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Eski maden sahaları ağaçlandırılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tarsus ilçesinin Tekke Köyündeki Çimsa A.Ş.`ye ait, madencilik çalışmaları tamamlanmış kalker ocağındaki 3030 bin metre karelik alan Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla, rehabilite edildi ve ağaçlandırıldı.


Programda bir konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, \" Bu gün maden izin sahaları ormanlarımızın binde ikisine tekabül etmektedir. Bu yıl 8 işletmemizden en az bir maden sahasında ağaçlandırma yapacağız. Maden sahalarımızın rehabilitasyonunu olmazsa olmazlardan görüyoruz\" dedi.


Programda konuşan İzin İrtifak Şube Müdürü Zekeriya Demir, \" İçinde bulunduğumuz sahanın bitişiğindeki alanda 6 yıl önce ağaçlandırma çalışması yapmıştık. Bu çalışmanın başarısını etrafta görmektesiniz. Bu gün ise bu sahaların tamamlayıcısı olan sahalarda dikim yapacağız\" şeklinde konuştu.


Çimsa Mersin Fabrika Müdürü Levent Öncel ise, \" Çalışmalarımızın tamamlandığı tüm maden sahalarında ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Bundan sonra bunu geleneksel hale getirip, her yıl bir sahada ağaçlandırma çalışması yapacağız\" dedi.          (A. Hâkim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir