• DOLAR 32.507
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2490.058
  • ...
SON DAKİKA
Özbekistan'da cumhurbaşkanlığı seçimleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev/Dış Haberler

23 Temmuz'da Özbek Devleti Merkez Seçim Komisyonu liderliği, cumhurbaşkanlığı seçimin kampanyasının belirlemek için bir toplantı düzenledi. Toplantıdan çıkan karara göre, Seçimlerin bu yıl 24 Ekim'de yapılacağı vurgulandı.

Toplantı katılımcıları, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası sırasında tüm siyasi parti ve aday gösterdikleri adaylar için eşit koşullarda koşulların oluşturulacağı ve sağlıklı rekabet için gerekli ortamın oluşturulacağı üzerinde duruldu. Büyük bir siyasi etkinliğin hazırlıkları ve oy verme süreci de dahil olmak üzere düzenlenmesi, siyasi parti, yerel özyönetim organları, uluslararası kuruluşlar, yabancı ülkelerden gelen konuklar, yerli ve yabancı medya temsilcileri ve binden fazla gözlemci tarafından izlenecek.

Seçim mevzuatında belirlenen normların etkin bir şekilde sağlanması için seçim kampanyasının düzenlenmesine yönelik bir takvim planının onaylandığı özellikle kaydedildi. Bu belge, Merkez Seçim Komisyonunun ilgili devlet kurumları, siyasi partiler ve diğer kamu kuruluşları ile birlikte yürüteceği adım adım ve günlük görevleri işaret etmektedir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir