• DOLAR 32.497
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2496.63
  • ...
Tarsus Sanayi Sitesinde talep patlaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tarsus kent merkezinde görüntü ve gürültü kirliği yaratan madeni sanatkar ve marangoz-mobilyacı esnafının modern sitelere taşınması amacıyla yapımı Tarsus Belediyesince üstlenilen Kemalpaşa Mahallesi 2. Etap Sanayi Sitesine talep patlaması yaşandı. İlk etapta 157 işyerinin yapılacağı siteye başvuru şimdiden 300`ü geçti.


İlgili meslek odası üyeleri Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer başkanlığında son kez bir araya gelerek, başvuru listeleri günceleştirildi. Liste Cuma günü belediyeye teslim edilecek ve ardından bayındırlık birim fiyatına göre ihale askıya çıkarılacak. 40 günlük askı süresi sonrası inşaat çalışmasına başlanılacak ve site 10 ay içerisinde çekilecek kura ile hak sahiplerine teslim edilecek.


Kemalpaşa Mahallesi 2. Etap sanayi sitesinde işyeri sahibi olmak isteyen madeni sanatkarlar ve marangoz-mobilyacı esnafı, Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer`in çağrısı ile Tarsus Esnaf Kefalet Kooperatifi toplantı salonunda bir araya geldi.


Tarsus Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Doğan Kocabaş ve Tarsus Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Kaplan Kiltaş`ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Mersin ESOB Başkanı Dinçer, 75 adet 100 metrekare, 22 adet 150 metrekare, 34 adet 200 metrekare, 10 adet 230 metrekare ve 16 adet 250 metrekare olarak planlanan ve ilk etapta 157 işyerinin yapılacağı siteye, başvurunun üç yüzü geçtiğini belirterek, müracaatların halen devam ettiği listeyi Cuma günü Tarsus Belediyesine teslim edeceklerini ifade etti.


Dinçer, \"Biz 100 metrekarelik işyerlerine daha çok talebin olmasını beklerken, 200 metre kare ve üzerine olan ilgi daha fazla çıktı. İlk etapta 157 işyerinin yapılacağı sitemizi 450 işyeri olarak planladık. 157 işyerinin teslim edilmesinin ardından, yapılan başvurulara göre diğer etap çalışmalarına geçilecek. Kimsenin endişesi olmasın, esnafımızı ateşin içerisine atmayacağız\" diye konuştu. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir