• DOLAR 32.542
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2430.206
  • ...
Öğretmenevleri çalışanlarının çilesi bitmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Öğretmenevleri çalışanları adına yazılı basın açıklaması yapan Mardin Öğretmen evi Sözleşmeli Personeli Abdulbari Gündüz, yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, statülerinin belirlenmesi için yasal düzenleme yapılarak kendilerine kadro verilmesi talebinde bulundu.

Taşeron işçilerinden bile daha vahim bir durumda olduklarını belirten Gündüz, bir taraftan statüsüzlük, diğer bir taraftan da çalıştıkları öğretmenevlerinin kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Öğretmen Evi Sözleşmeli çalışanlarının, dertlerini anlatmak için kimseye malzeme olmak istemeden, defalarca ilgili mercilere seslerini duyurmaya çalıştığını ancak herhangi bir cevap alamadıklarını ifade eden Gündüz, \"Bunca sözleşmelilerden bahsediliyor, Belediye çalışanı, TRT, Sağlık, gibi kurumların adı zikredilmesine rağmen biz Öğretmenevleri kurum değilmişiz gibi yok sayılıyoruz. Bizim bu konudaki günahımız ne? Bilseydik zamanında biz de gider belediyede çalışırdık. Sonuç olarak bizim kurumumuz da devlet kurumu değil midir?\" ifadelerini kullandı.


Gündüz son olarak, \"Bizim tek istediğimiz 657 sayılı kanuna göre statümüzün belirlenmesi ve bu çerçevede kadro verilmesidir. Statümüz için yasal düzenleme yapılması, bizleri de haziran ayına kadar yapılacak ve bitirilecek olan süreç içinde durumumuzun çözümlenmesi arzusundayız\" diyerek yetkililerin bir an önce kendilerine bir çözüm getirmeleri talebinde bulundu. (Mehmet Arasan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir