• DOLAR 32.549
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2431.568
  • ...
SON DAKİKA
Tarihte Bugün:  24 Temmuz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Temmuz’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;

1823: Şili’de kölelik yasaklandı. Köleliğin, en çok can yaktığı coğrafyaların başında gelen Latin Amerika’da, köleliğin kalkması da bedel ödenen mücadeleler sonrası mümkün olabilmişti. (Şili’de kölelik yasaklandı)


1915: Chicago’da bir yolcu gemisi battı: 845 kişi öldü. (Yolcu gemisi  battı: 845 kişi öldü)


1923: Türkiye’nin bugünkü sınırlarını çizen ve Ankara Hükümeti’nin, Türkiye’nin hükümeti olarak uluslararası alanda tanınmasında kritik rol oynayan Lozan Barış Antlaşması imzalandı. (Lozan Barış Antlaşması imzalandı)


1936: İspanya Hükümeti, iç savaş nedeniyle Dünyadan yardım istedi. (İspanya İç Savaşı)


1975: ABD, Türkiye’ye uyguladığı silah ambargosunu kaldırmayı reddetti. Türkiye’nin Kıbrıs’a yaptığı harekâttan sonra ABD, silah ambargosu uygulama kararı almış ve Türkiye’nin özür mahiyetindeki mektubundan sonra da ambargoyu kaldırmamıştır. (ABD, Türkiye’ye uyguladığı silah ambargosunu kaldırmayı reddetti)


2016: Darbe Girişimi ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan bazı kamu görevlisi ve iş adamlarının yanı sıra, arama yapılan eğitim kurumları gibi yerlerde bulunan “1 dolarlık banknotlar”ın sırrı çözüldü. “1 dolarlık banknotlar”, 15 Temmuz gecesinin hazırlayıcısına yönelik deliller arasına eklendi. ABD’den gönderildiği değerlendirilen paraların, seri numarasındaki harfe göre fetö içerisindeki hiyerarşide şifre amaçlı kullanıldığına yönelik
tespitler yapıldı. (1 dolarların sırrı çözüldü!)


2018: Irak'ın Basra kentinde başlayan ve kısa sürede birçok kente sıçrayan gösterilerde 16 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 800 kişi de yaralandı. (Irak'taki protestolar)


2019: Tunus’un laik ve ulusalcı Cumhurbaşkanı Baci Kaid Es-Sibsi 93 yaşında öldü… Sibsi, son olarak ülkede uygulamaya konulan peçe yasağı ile gündeme gelmişti. Ülkelerini demir yumrukla yöneten ve İslam ile uğraşan Sibsi ve benzeri kuklalar hiçbir zaman rahmetle
anılmayacaktı… (Laik Cumhurbaşkanı Baci Kaid Es-Sibsi öldü)

Bu haberler de ilginizi çekebilir