• DOLAR 32.572
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2421.03
  • ...
Kürdistan'dan kısa kısa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Erbil Valisi Umed Xoşnaw, Ruanda’nın başkenti Kigali’de düzenlenen Uluslararası Frankofon Vali ve Belediye Başkanları Kongresi kapsamında Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ile bir araya geldi. Görüşmede Erbil ve Paris’in ilişkilerinin geliştirilmesi ve iki kent arasındaki karşılıklı anlayışın derinleştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Kürdistan Bölgesi’nde salgınla ilgili son 24 saatlik verilere göre 8 bin 23 kişiye test yapıldı, bin 220 kişinin testi pozitif çıktı. 701 kişi iyileşerek sağlığına kavuşurken, 22 kişi de hayatını kaybetti.

Kerkük İl Sağlık Müdürü Nebil Hamdi, “Kerkük’ün durumu çok kötü. Coronavirüs vakaları gözle görülür şekilde arttı. Çok sayıda insan hastaneye başvuruyor. Özellikle Covid-19 hastaları için ayrılan hastaneler dolup taştı” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Barzani ile Miçotakis, karşılıklı ikili ilişkilerin geliştirilmesi isteğini dile getirerek, taraflar arasında ortaklık ve yardımlaşma vurgusunda bulundu.
Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne yapacağı ziyaretin ertelenmesinden dolayı özürlerini ileten Miçotakis, ziyaretin mümkün olan en kısa zamanda gerçekleşmesini istediğini ifade etti.

ABD’nin Eski Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman, ABD’nin Bağdat ve Erbil yönetimleriyle iki müttefik olarak müzakere yürüttüğünü söyledi.
Söz konusu diyaloğun ABD’nin müttefiklerinin güvenliğine ve müttefiklerle ticarete verdiği değerin bir göstergesi olduğunu kaydeden Silliman, diyaloglarda eğitim, kültür, karşılıklı siyasi dayanışma ve Irak’ın geleceği için önemli olan konuların görüşüleceğini ifade etti.
ABD, Irak’taki çıkarlarının İran’a yakın bazı silahlı gruplar tarafından hedef alınmasından şikayet etti.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Irak’ta ABD askerlerinin az sayıda varlığının olduğunu kaydederek, söz konusu askerlerin belirli bir süre içerisinde çekileceğini belirtti.

Komala Dadgeri genel başkanı Ali Bapir; Yekgirtu lideri Salahaddin M. Bahauddine, KDP genel başkanı Mesut Barzaniye ayrı ayrı bayram tebrik mesajını gönderdi.YNK eş genel başkanı Lahor Şeyh Cengi de Komala Dadgeri genel başkanı Ali Bapire bayram tebrik mesajını gönderdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir