• DOLAR 32.328
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2301.724
  • ...
SON DAKİKA
`Balık çiftliklerinde ölümlere rastlanılmadı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, alabalık çiftlikleri ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada, İl Müdürlüğü ekiplerince 26 Şubat 2013 tarihinde Alabalık Çiftliklerinde yapılan incelemelerde, Batman Baraj Gölü alanında yağmur sularının gölde bulanıklığa sebebiyet verdiği tespit edildiği ancak üretim alanında herhangi balık ölümünün olmadığı tespit edildiği belirtildi.

Batman Baraj Gölünde bulunan Alabalık Üretim Çiftliklerine giden ekiplerin çiftlik sahipleri ve çalışanlarıyla görüşme ve inceleme çalışmaları sırasında üreticilerden ve çalışanlardan balık ölümleri ile ilgili bir şikâyet olmadığının altı çizilen açıklamada, "Alabalık Üretim Çiftliklerinde yapılan teknik incelemelerde balık ölümlerinin olmadığı tarafımızca tespit edilmiştir. 14.03.2013 tarihinde aynı bölgeye gidilerek incelemelerde bulunuldu, bölgede bulunan üretim yapan çiftliklerde inceleme çalışmaları yapıldı. İncelemeler esnasında gerek üreticiler ve gerekse çalışanlar tarafından tarafımıza balık ölümleri ile ilgili herhangi bildirimde bulunulmadığı gibi tarafımızca da balık ölümlerine rastlanılmamıştır" denildi.

Açıklamanın devamında, aynı bölgede bulunan ve üretim yapılan alabalık çiftliklerinde incelemelerde bulunulduğu dile getirilerek, "Üretim yapılan çiftliklerde kısmen kirliliğin görüldüğü ancak gerek tesislerde gerekse üretimde herhangi bir zarar söz konusu olmadığı gibi bu yönde herhangi bir bulguya da rastlanmamıştır. Üretim yapılan tesislerden 250-300 metre uzaklıktaki üretim yapılmayan bir tesiste, çöp kalıntılarının olduğu; bunun da diğer üretim çiftliklerine sirayet etmediği, zarar vermediği tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda, "Yukarıda bahsedilen tarihler arasında yapılan incelemelerde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüze zararla ilgili herhangi bir başvuru yapılmamıştır" ifadelerine yer verildi. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir