• DOLAR 32.446
  • EURO 34.469
  • ALTIN 2479.506
  • ...
 Akil İnsanlar Listesine Muhalefetten İlk Tepkiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"ONUN BUNUN SEVDİĞİ..."

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, çözüm sürecinde rol alacak akil insanlar heyetinde, ``onun sevdiği adam, bunun sevdiği sanatçı, onun sevdiği yazar`` şeklinde bir seçim yapıldığını iddia etti. Onur, şunları kaydetti:

``Ciddi, önemli ve hassas süreçte, önce bu akil adamlar ne yapar, ne kadar bağımsız çalışır, kime bağlı olur, bir görev tanımı, eylem planı yapılması gerekirdi. Bunun, Meclis`te yapılması gerekirdi. Bu eylem planına uygun isimler, Meclis`te oluşturulacaktı. Bu, `onun sevdiği adam, bunun sevdiği sanatçı, onun sevdiği yazar` şeklinde bir seçim yapılmış. Başbakan talimat verecek, ülkeyi gezecekler. Ama `ülkenin, gazetelerindeki odalar kadar sıcak ve rahat olmadığını, film setleri kadar suni ve parlatılmış olmadığını görürler` diye umuyorum. Bu sürece bakarken, bu konunun toplumda nasıl algılandığı yönünde araştırma kuruluşlarının kamuoyu yoklama çalışmalarına iyi baksınlar, rakamlara iyi baksınlar. Çünkü çok ağır sorularla karşılaşacaklar. Keşke bu akil arkadaşlarımızı, Başbakan`ın talimatlarından sonra, bu sorularla nasıl başa çıkacaklarına dair bir formasyona, eğitime tabi tutsalar. Çünkü görünen o ki 7 bölge dolaşıp, vatandaşı bu sürece ikna etmeye katkıda bulunmaya çalışacaklar. Görevleri zor, Allah kolaylık versin.``

"HALKA HAKARETTİR"

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ise, Başbakan Erdoğan`ın Akil İnsanlar komisyonunun görevini `toplumsal algıyı oluşturmak ve geliştirmek` olarak tanımladığını belirterek, "Yani akil insanların görevi toplumsal algıyı yönetmektir. Hükümet, akil insanları kullanarak `barış süreci` adını verdiği, İmralı canisi ile AKP iktidarı arasında süren görüşmelere halk nezdinde karşılık bulmaya çalışmaktadır. Demokrasilerde bir hükümetin halkın toplumsal algısını yönetmek üzere komisyon kurması ve bunu ilan etmesi hem kabul edilemez hem düşünülemez. Halka `algını yönetmek için komisyon kuruyoruz` demek halka hakarettir" diye konuştu.

"CÜNEYT ARKIN`I DA EKLEMELERİ LAZIMDI"

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, çözüm sürecinde akil insanların doğru bir metot olduğunu ancak bunların görev ve sorumluluğunun netleşmesi gerektiğini belirterek, ``Cüneyt Arkın`ı da eklemeleri lazım. Rahmetli Danyal Topatan da olsaydı o da iyi olurdu`` dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir