• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
BURSA - Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Fomara`daki Karacabeyliler Derneğini ziyaret etti.


Ziyarette konuşan ve ilçelere yapılacak yatırımlar hakkında bilgi veren Altepe, \"Kırsal kalkınmada Almanya`yı model alıyoruz. Orada bir köyde saat üretilirken diğer köyde çok farklı bir üretim gerçekleştirilebiliyor. Fabrikaların ve üretim tesislerinin hemen hepsi kırsalda bulunuyor. İnşallah buna benzer modeli ilçelerimiz için uygulayacağız. Hangi ilçemizde ne tür bir üretim yapılması gerekiyorsa, ihtiyaç duyulan üretimlerin yapılması ve hizmetlerin devreye alınması için Büyükşehir Belediyesi olarak gerekeni yapacağız\" dedi.


İlçelerin bölgesel özellikleri çerçevesinde kalkınması için farklı üretim modelleri üzerinde çalıştıklarını belirten Altepe, \"Buna dair ilk adımı Keles`te attık. Süt ve süt ürünleri fabrikasının kurulması çalışmalarına başladık. İnşallah 2 ay sonra fabrika açıldığında 4 dağ ilçesi olarak bilinen Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan bölgelerinin tüm sütleri bu fabrikada toplanacak ve süt ürünleri halinde Bursa Ekmek Sanayi A.Ş. (BESAŞ) büfelerinde satışa sunulacak. Buradan elde edilen kârın tamamı da ait olduğu bölgeler için kullanılacak\" şeklinde konuştu.


Keles`te attıkları adımın yavaş yavaş diğer ilçeler için de atılacağını ifade eden Altepe, \"Hedef, Bursa`nın bir bütün olarak gelişmesi ve kalkınmasıdır. Bunun için kaynaklarımızı daha iyi değerlendirmemiz ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Karacabey`de su tribünü yapmamız gerekiyorsa, biz Büyükşehir Belediyesi olarak bunu yapacağız. Bölgenin tarım ve ziraat ambarı olması gerekiyorsa, buna yönelik adımlarımızı bir bir atacağız. Diğer ilçeler için ne gerekiyorsa, bir bir yerine getireceğiz. Bunun için çok çalışıyoruz\" ifadelerini kullandı.                                      (Zeki Aras - İLKHA)