• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tüm İş Konfederasyonundan sağlık çalışanlarına yönelik saldırıyla ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün gece saatlerinde Sur ilçesine bağlı kırsal Kıtılbıl Mahallesi'nde yaşayan ve evinde Covid-19 tedavisi gören 83 yaşındaki Nafiye Aydın'ın fenalaşması üzerine sağlık ekipleri tarafından Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesine getirildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen vefat eden Aydın'ın yakınları polis ve sağlık çalışanlarına saldırarak 4 polisi yaraladı.

Meydana gelen olaylara ilişkin Tüm İş Konfederasyonu Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından yayımlanan yazılı basın açıklamasında, "Sağlığına kavuşması için hastalar hastaneye getirilir. Sağlık çalışanları da her hastayı iyileştirmek ve taburcu etmek için çalışır. Fakat bu işi yapan insanların sürekli şiddete maruz kalmaları ve sanki suçlu imiş gibi davranılması bizleri sabrın son noktasına getirmiştir." denildi.

Sağlık çalışanlarına şiddetin değil saygının konuşulması istenirken şiddeti kabul etmenin asla düşünülemez olduğunun ifade edildiği açıklamada, "Hastane güvenlik görevlilerinin yetersiz olması sebebiyle takviye emniyet güçlerinin çağrılması bile başlı başına utanç vesilesidir. Savaşa gider gibi gelen bu kişileri polisler bile uzun uğraşlar sonucu durdurabilmiştir. Olayda can kaybı ve yaralanma olmaması tek tesellimizdir." ifadelerine yer verildi.

Sağlıkta şiddet olaylarının bitmesi için caydırıcılığın olması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, "Aksi halde bu vurdumduymazlık insanları sağlığına kavuşturmaya çalışan sağlık çalışanlarının sağlığının tehlikeye atılmasını seyretmek olacaktır. Dicle üniversitesi hastanesinde yaşanan bu olayı kınıyor ve biran evvel yetkililerden caydırıcı düzenlemeler bekliyoruz." diye belirtildi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir