• DOLAR 32.602
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2491.89
  • ...
`Teklif Adil Olmadığı İçin Reddettik`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı Dr. Musa Ebu Merzuk, esir takası için Alman aracının getirdiği önerinin adil olmadığı için Hamas tarafından kabul edilmediğini bildirdi.

Musa Ebu Merzuk, El-Hayat gazetesinin dünkü (27 Haziran Pazartesi) sayısında yayınlanan açıklamasında Alman aracının Siyonist işgal hükümetinin görüşünü benimsediğini ve önerisinin insafsızca olduğunu söyledi.

Hamas lideri, aşırı sağcı Netanyahu hükümetinin tavrının zalimce ve insafsızca olmasının beklendiğini fakat Alman aracının aynı tavrı benimsemesinin kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Alman aracıya görevinde başarısız olduğu ve taraf tuttuğu için yeniden başvurulmayacağını belirten Ebu Merzuk, "Netanyahu`nun tavrını benimsemesi gerekmezdi. Ondan daha adil bir yaklaşım bekliyorduk Siyonist hükümetin şartlarını hafifletmeye çalışmak yerine o şartları benimsedi" dedi.

Esir takası dosyasının yeniden Mısır`a bırakıldığına işaret eden Ebu Merzuk, Hamas`ın onurlu bir anlaşmayla binlerce Filistinli esirin serbest bırakılmasını istediğini dile getirdi.

Öte yandan, Mısırlı üst düzey bir yetkili, esir takası anlaşmasının gerçekleşmemesinden Siyonist işgal hükümetinin sorumlu olduğunu söyledi.

El-Hayat gazetesine konuşan Mısırlı yetkili, "İsrailliler gerçekten Şalit`in serbest kalmasını istiyorlarsa esir takası konusuna olumlu yaklaşmalılar" diyerek, işgal rejiminin kasıtlı olarak Hamas`ın kabul edemeyeceği şartlar ileri sürdüğünü belirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir