• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yusufi-Der: `Bu densizliği kabul etmeyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır`da faaliyetlerini sürdüren Yusufi-der yaptığı basın açıklamasında, her tarafı maneviyat kokan peygamberlerin ve sahabelerin maneviyat diyarı Diyarbakır`da "Medeniyetler kraliçesi" adıyla güzellik yarışması tertiplendiği hatırlatılarak, "Her ne kadar bunu 90 yaşında çapkın lakaplı isimli şahıs yapıyor gibi görünse de bizce bunu birileri bu işi bitmiş yaşıyla vitrine koyup planlı bir şekilde Müslüman toplumu ifsat etmek için bilinçli yapılmaktadır" denildi.
 
Mustafa Şenol Yusufi-der adına yaptığı  yazılı basın açıklamasında, "Mimsiz medeniyetin kraliçesini seçmek için peygamber ve sahabeler diyarı, Amed`i hayâsız çıkartmaları için uygun görmeleri çok manidardır" ifadelerine yer verilerek, "Neslimizi ifsat etmek için yola çıkmış ve hayvani duyguları tahrik etmekten başka bir gayesi olmayan bu hayâsızca akını durdurmayı, bunun için yasal tüm tepkilerimizi her platformda ortaya koymayı hayâ ve edep öğretmeni Yusuf (a.s) peygamber ismiyle müsemma derneğimize borç biliriz. Yıllardır çeşitli hayâsız etkinliklere bazı kurum ve şahıslar Müslüman Kürt bölgesine enjekte ettirilmeyi kanıksandırma ve kabullendirmeye yönelik onurlu insanın kabullenmeyeceği bu tür çirkefçe, edepsizce lanetlik işleri yapma ve yayma yönünde davranışlar tertiplenmektedir" dedi.
 
Şenol daha sonra, Peygamber sevdalısı halkı, ahlak ve erdem sahibi her bireyi, bürokrasinin her kademesini, cumhurbaşkanı, başbakan ve tüm yetki sahiplerini bu etkinliğin iptal edilmesi için harekete geçmeye davet etti.
 
Şenol, bu melanetlerin teşhiri için bunlara kapılarını açan tüm mekân sahiplerine mekânlarını kapatmaları tavsiyesinde de bulunarak son olarak, "Bu tür programlar burada devam ettiği müddetçe buna ses çıkarmayan herkes vebal altındadır. Bu kötü çığır için çıkan bu organizasyonun biran evvel buradan def olup gitmelerini istiyoruz. Bu ahlaksız program iptal edilene dek bunun karşısında durarak tepkimizi dik getireceğiz onur sahibi kamuoyuna duyurulur`` ifadelerine yer verdi. (Menderes Beysülen-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir