• DOLAR 32.564
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2431.058
  • ...
Çin'den DSÖ'ye ret!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulusal Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Zeng Yixin, Pekin'de düzenlediği basın toplantısında, DSÖ'nün Covid-19'un kaynağına ilişkin Çin'de yürüttüğü çalışmada ikinci aşamayı 'laboratuvar sızıntısının soruşturması' olarak belirlediğini görünce 'şaşırdığını' söyledi. Böyle bir planı kabul edemeyeceklerini vurgulayan Zeng, "DSÖ'nün Koronavirüs'ün kökenine ilişkin bir sonraki araştırma aşaması planı sağduyulu değil ve bilime aykırı" dedi.

Zeng, ABD'nin virüsün Wuhan Viroloji Enstitüsü'nden çıktığı iddialarına da yanıt verdi. Zeng, "Buradaki hiçbir işçi veya araştırmacıya Koronavirüs bulaşmadı" diye konuştu. Ulusal Biyogüvenlik Laboratuvarı Müdürü ve Vuhan Viroloji Enstitüsü'nde çalışan Profesör Yuan Zhiming de 30 Aralık 2019'dan önce kendisi ve meslektaşlarının yeni Koronavirüs üzerinde çalışmadığını vurguladı.

DSÖ araştırmasında Çin'i temsil eden Prof. Liang Wannian ise, daha önce uzmanların virüsün kökenine ilişkin hayvanları işaret etmesine referans vererek, "Uzman ekip Çin'e dönmek yerine hayvanlara odaklanmalı" ifadelerini kullandı. Liang ayrıca, hastalığın Wuhan'da tespit edildiği zamanlarda farklı ülkelerdeki atık sularda Covid-19 bulunduğuna dair raporlara dikkat çekti ve araştırmacıların çalışmalarını Çin dışındaki yerlerde de gerçekleştirmeleri gerektiğini belirtti.

(Sputnik)

Bu haberler de ilginizi çekebilir