• DOLAR 32.594
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2509.876
  • ...
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç muhtaç ailelere kurban eti dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, 6-8 Ekim 2014 tarihinde Kurban Bayramı'nda fakir ve muhtaç ailelere kurban eti dağıttıkları esnada PKK/HDP’liler tarafından hunharca katledilen şehid Yasin Börü, Riyad Güneş, Hasan Gökgöz ve Hüseyin Dakak'ın anısına kentteki ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtımında bulundu.

Kurban eti dağıtımının ardından açıklamalarda bulunan Dinç, şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının 7 yıl önce Kurban Bayramı’nda fakir ve muhtaç ailelere kurban eti dağıtırken hunharca katledildiklerini hatırlattı.

 

Dinç, “Her şeyden önce kurban kesme ve kurban eti dağıtma, karşılıksız bir iyilik hareketidir. Peygamber Efendimiz döneminden şimdiye kadar devam eden bir süreçtir bu. Şehid Yasin Börü ve hocası Şehid Aytaç Baran Diyarbakır’ımız için ayrı bir değeri vardır. Özellikle Kurban Bayramında kurban eti dağıtırken gencecik bir fidan olan Şehid Yasin Börü vahşice katledildi. Bir kez daha kendisine ve arkadaşlarına rahmet diliyorum. Onlar bir tohum oldu, kaybetmediler, kazandılar. Ve onların ardından binlerce Yasinler yetişti.

Bugün Şehid Aytaç Baran hocanın şehid edildiği yerde kurban eti dağıttık. Şehid Aytaç’da öğrencisi Yasin Börü gibi pırlanta ve iyiliksever bir gençti. Burada şehid oldu ve o da kaybetmedi. İyilik hareketinde kaybetmek diye bir şey yoktur. Biz öyle inanıyoruz. Bundan dolayı HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı olarak bu iyilik hareketinde bizde var dedik ve her zamanda bu iyilik hareketinde var olacağız. Vatandaşlarımıza hem kurban eti dağıtacağız hem de sevinçlerimizi paylaşmaya devam edeceğiz.” dedi.

İl Başkanı Dinç’e, partisinin Yenişehir İlçe Başkanı Muzaffer Beber ve partililer eşlik etti. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir