• DOLAR 32.525
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2420.878
  • ...
HÜDA PAR heyeti Şehid Ubeydullah Durna'nın mezarını ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kurban Bayramı dolayısıyla Yüksekova'ya bir ziyaret gerçekleştiren HÜDA PAR Van İl Teşkilatı ve Kadın Kollarından oluşan heyet, Şehid Ubeydullah Durna'yı kabri başında ziyaret ettikten sonra anne ve babasına da bayram ziyaretinde bulundu.

Kabri başında okunan Kur'an-ı Kerim ve dualardan sonra bir açıklama yapan HÜDA PAR Van Tuşba İlçe Başkan Yardımcısı Kasım Akkoş, aradan geçen 10 yıla rağmen Şehid Ubeydullah Durna'yı şehid eden faillerin henüz bulunmadığını, dosyasının tozlu raflardan indirilip faillerinin bulunması gerektiğini söyledi.

Şehid Ubeydullah Durna'nın 2011 yılında Mustazaf Der Yüksekova Şubesi Başkan Yardımcısı iken şehid edildiğini hatırlatan Akkoş, "Biz de Van'dan kabrini ziyarete geldik. Şehidimizi unutmuyoruz. Şehidimizin davasını sürdürüyoruz. Yüksekova'da onun diktiği fidan büyüyüp boy verecek inşaallah.." dedi.

Akkoş, "Ubeydullah Durna kardeşimiz, Mustazaf Der Yüksekova Şubesi'nin binası defalarca çeteler tarafından saldırıya uğradı, yakılmaya çalışıldı ve tahrip edildi.  Maddi zorluklara rağmen dernek binasını her defasında yeniden onardı Kur'an-ı Kerim derslerini vermeye devam etti. Bunu hazmedemeyen karanlık güçlerin  çeteleri hedef seçildi ve şehid edildi. İnşaallah onun kanı bu memlekete bereket olarak gelecektir. Onun failleri adalet önünde hesap verceklerdir." ifadelerini kullandı.

"Failler hemen bulunup cezalandırılmalıdırlar"

Yetkililere de seslen Akkoş, şunları söyledi:

 "2011 yılında şehid edilen Ubeydullah kardeşimizin katilleri neden hala bulunamamıştır? Emniyet güçlerinin ve kameraların önünde gerçekleştirilen bu olayın failleri neden bulunamıyor? O dosya, tozlu raflardan ne zaman inecek ve ne zaman adalet yerini bulacak? En kısa sürede faillerinin bulunmasını istiyoruz. Bu faillerin adalet önüne çıkarılıp cezalarının verilmesini istiyoruz."

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir