• DOLAR 32.33
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2301.135
  • ...
Tarihte bugün: 22 Temmuz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1711: Osmanlı Devleti ile Rusya arasında Prut Barış Antlaşması imzalandı. Antlaşma sonucunda; Azak Kalesi, Osmanlılara geri verilecekti; böylece Karadeniz tekrar Osmanlı gölü haline geldi. Ruslar, İstanbul’da daimi elçi bulundurmayacak; İsveç Kralı Şarl’ın serbestçe ülkesine dönmesine izin verecek ve Lehistan’ın içişlerine karışmayacaklardı. (Prut Barış Antlaşması imzalandı)

1913: Edirne Bulgar işgalinden kurtarıldı. Sırbistan İkinci Balkan Savaşı’ndan topraklarını genişleterek çıkmıştı. Yapılan Bükreş Anlaşması ile Osmanlı Birinci Balkan Savaşı’nda yitirdiği Edirne ve Kırklareli’ni geri aldı. (Edirne Bulgar işgalinden kurtarıldı)

1946: Kudüs’te İngiliz yönetiminin karargâh olarak kullandığı King David (King Deyvid) hoteli bombalandı: 90 kişi öldü. İngiliz yönetimi Osmanlı’nın dağılmasından ve Kudüs’ün kendileri tarafından işgal edilmesinden sonra, bu topraklar üzerinde bir siyonist yahudi devleti kurmak için adım adım planlarını devreye sokmuş ve bu nedenle Kudüs’te daimi bir karargâh kurmuştu. (King David hoteli bombalandı)

1964: Türkiye, İran ve Pakistan arasında, Kalkınma İçin Bölgesel İş birliği Örgütü kuruldu. (Bölgesel İş birliği Örgütü kuruldu)

1974: Türkiye’nin Kıbrıs Harekâtı, Birleşmiş Milletlerin ateşkes çağrısına uyularak sona erdi. (Kıbrıs Harekâtı, sona erdi)

1993: Bakanlar Kurulu, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Doğu’da, Diyarbakır’da toplandı. (Bakanlar Kurulu, Diyarbakır’da toplandı)

2002: Siyonist terör şebekesi, Hamas’ın silahlı birlikler komutanı Salah Şahade ve 14 sivili şehid etti.

24 Şubat 1952’de zulüm altında dünyaya gözlerini açan Salah Şahade, her Filistinli gibi Mukeddes Kudüs’ü kurtarmanın çarelerini aramış ve Siyonizme karşı silahlı direnişin temellerini atanlardan biri olmuştu. Hamas’ın askeri komutanı olan Şeyh Salah, direnişin onurlu bir mücadele vermesi için direnişi örgütlemiş ve Siyonist İsrail’in birinci hedefi haline gelmiştir. Şehid Salah Şahade, 1991’de kurulan Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kasam Tugayları’nın temelini atan seçkin bir komutandı. 22 Temmuz günü sabaha karşı İşgalciLER, 5 katlı bir apartmanda ailesiyle oturan Şehid Şahade’nin evi üzerine bir tonluk bomba attı. Evinin bulunduğu bina ve çevredeki 5 apartman yerle bir oldu. 14 kişinin katledildiği bu vahşi cinayette, şehit olanlar arasında Salah Şahade’yle beraber eşi ve 14 yaşındaki kızı İman da vardı.  (Salah Şahade şehid edildi)

2003: Saddam Hüseyin’in oğulları Uday’la Kusay, Musul’da Amerikan askerlerince öldürüldü. Uzun yıllar boyunca emperyalist ABD’nin emellerine hizmet eden Saddam Hüseyin, bunun bedelini ilk olarak kendi çocukları, sonra ülkesi ve canıyla ödedi. (Saddam Hüseyin’in 2 oğlu öldürüldü)

2008: Bosna Savaş Suçlusu Sırp kasabı Radovan Karadziç, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da sahte kimlikle yakalandı. BM’nin Uluslararası Yugoslavya Ağır Ceza Mahkemesi’ne teslim edilen Karadziç hakkında, başta soykırım olmak üzere 11 ayrı suç dosyası bulunuyordu. (Radovan Karadziç, sahte kimlikle yakalandı)

2015: İngiltere’de, Birmingham (börmingım) Üniversitesi’nde 1370 yıllık Kur’an-ı Kerim bulundu. Bulunan elyazmalarının en az 1370 yıllık olduğu yapılan karbon testiyle belirlendi. (Birmingham Üniversitesi’nde 1370 yıllık Kur’an-ı Kerim bulundu)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri