• DOLAR 32.567
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.958
  • ...
Tarsus`a üniversite talebi Başbakana iletildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Geçtiğimiz hafta Başbakan ve Recep Tayip Erdoğan`ın, AK Parti Genel Merkezi`nde Akdeniz Bölgesinin Milletvekilleri ile bir araya geldiği toplantıda Tarsus`a üniversite kurulması talebi Mersin Milletvekili Ahmet Uzun tarafından Başbakana iletildi.

 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, \"Sayın Başbakanımız toplantının ardından Akdeniz Bölgesindeki Milletvekilleri ile tek tek görüşerek, taleplerimizi sordu. Ben de kendilerine, Tarsus`ta havalimanında inşaat çalışmalarına başlandığını, Kazanlı Tarsus Turizm Bölgesi ile ilgili altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra, Tarsus`un Üniversiteyi hak ettiğini ilettim. Tarsus`a Üniversite kurulmasıyla ilgili çalışmaları kısaca anlatıp, desteklerini istedim\" dedi.

 

Milletvekili olarak Tarsus başta olmak üzere tüm Mersin bölgesinin sorunlarına son derece duyarlı davrandığını, Tarsus`un yatırım hizmetlerinden en geniş şekilde yararlanması için mücadele ettiğini ve çalışmalar yaptığını belirten Milletvekili Uzun, \"Türkiye`nin en büyük ikinci havaalanı olan Çukurova Uluslar arası havalimanı Tarsus`umuza yapılıyor. Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi`nde altyapı çalışmaları devam ediyor. Tarsus`un on katlı modern Adliye Sarayı birkaç ay içinde tamamlanarak hizmete girecek. Keza aynı şekilde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, yeni Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binası ve yeni Maliye Sarayı da birkaç ay içinde halkımızın hizmetine girecek`` diyerek şunları söyledi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir