• DOLAR 32.638
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2497.947
  • ...
`Birileri Diyarbakır`ın Manevi Havasını Tahrip Ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Tesettüre Çağrı Platformu (TES ÇAĞ), Diyarbakır`da düzenlenmesi planlanan "Dünya Medeniyetler Kraliçesi" güzellik yarışmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. TES ÇAĞ adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Duyu, küfür cenahının şeytani temsilcilerinin mukaddes Diyarbakır`da iş başına geçtiklerini ifade ederek, "Müslüman halkın nezih ahlakını, kadının çıplaklaştırılması üzerinden yozlaştırmak ve dejenerasyona uğratmak hedefindedirler" dedi.
 
`Diyarbakır halkına kan kusturan bir zatın, şehre aşık olması düşündürücüdür`
Bu tür girişimlerde bulunma amacının Diyarbakır`ın maneviyatını tahrip etmek olduğunu belirten Duyu, "Daha düne kadar statükocu Ulus-Devlet anlayışında olan, aynı zamanda seküler kimlikli bir yapıyı Müslüman halka dayatan ve bu dindar halkı dininden, inancından ve kimliğinden uzaklaştırmak hedefi uğruna her türlü melaneti reva gören CHP`nin tek partili 1940`lı yıllarında Diyarbakır`da asker-hâkim olarak görev yapan ve görevi esnasında bu Müslüman halka zulüm etme çarkları arasında konum alıp zulüm karelerine imza atan bir zat olan Süha Özgermi`nin Diyarbakır`a âşık olması düşündürücüdür" dedi.
 
`Kirli odakların namert planlarını devreye sokarak namustan soyutluyorlar`
Diyarbakır`ı değerli kılan temel unsurun manevi değerler olduğunu hatırlatan Duyu, Süha Özgermi ve benzerlerinin 1940`lı yıllarda bütün despotik ve hilekâr girişimlerine rağmen Müslüman Kürd halkına enjekte edemedikleri kokuşmuş pis fikirlerini, bugün şeytani planlarıyla uygulamaya çalıştıklarını ifade ederek, "Güzellik yarışması adı altında çalışmakta oldukları odak ve oluşumların namert planlarını devreye sokmakta ve Müslüman halkımızı kimliklerinden, inançlarından, ar ve namuslarından soyutlamaya ve küfür bataklığının derekelerine yuvarlatmaya gayret göstermektedirler" şeklinde konuştu.
 
`Bu melanetin Peygamberler ve sahabeler şehrinde yapılmasına müsaade etmeyeceğiz`
Yandaş medyaları tarafından kendi pis emellerine destek veriyor diye lanse edilen Sanayi ve Ticaret Odası başta olmak üzere bazı sivil toplum kuruluşları destek iddialarını tekzip ederek yalanlamasının sevindirici bir durum olduğunu vurgulayan Duyu, "Bizler de Müslüman halkın görevlendirdiği sivil toplum kuruluşları ve onların oluşturduğu platformlar olarak, bu melanetlere karşı olan mücadelemizi aralıksız sürdürmeye, bu şeytani planları deşifre edip halkımızı onların şerrinden emin kılmaya devam edeceğiz. Bu tür melanetlerin Peygamberler ve Sahabeler şehri olan Diyarbakır ilimizde yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
`Bu yapılacak çirkefliğe karşı yetkilileri göreve davet ediyoruz`
Yapılması planlanan çirkefliğe karşı yetkilileri göreve davet eden Duyu son olarak, "Peygamber sevdasının, tekbir ve salavatların arşı doldurmakta olduğu bu günlerde bu manevi atmosferi bozmaya çalışan şer güçlerinin ataklarına kesinlikle izin vermemelidirler. Bu minvalde Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve İl Valiliği`ni bu konuda önlem almaya davet ediyoruz. Son olarak bu melunca hareketlere imza atan şer güçlerinin tümünü kınıyor ve lanetliyoruz" diye konuştu. (Osman İçli / Şükür Tontaş-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir