• DOLAR 32.558
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2422.833
  • ...
Çocuklarını çöp satarak büyütüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman merkez Şirinevler Mahallesinde ikamet eden 6 çocuk annesi G.Ş. çöp ve pet şişe toplayarak kazandığı günlük 10-15 TL ile ailesini geçindiriyor.

Eşi evi terk ettiğinden bu yana hayatın ağır yükünü omuzlayan 45 yaşındaki G.Ş, gündüz utandığından dolayı akşam saatlerinden gece geç saatlere kadar çöplerden hurdacılara satılabilecek eşya toplayarak biri kalp hastası olan 6 kız çocuğuna bakmak zorunda kaldı.

Aylık 350 TL olan ev kirasını zar-zor verdiğini belirten G.Ş, \"Tek erkek çocuğum kalp rahatsızlığı sonucu yaşamını yitirdi. Şuan 6 kız çocuğuna çöp satarak bakıyorum. Okul masraflarından dolayı onları okula gönderemiyorum. En küçük kız çocuğum 3, en büyüğü 19 yaşında. Evde hiç eşyamız yok. En azından çöplerden elde ettiğim gelir ile kiramı ödüyor ve eve gıda almaya çalışıyorum. Tek hayalim çocuklarımın devlet desteği ile okula gitmesidir. Dilencilik yapacağıma, kendi emeğimle geçinmeyi tercih ediyorum\" dedi.

Her akşam çöp yığınlarını karıştırarak pet şişe, karton ve satılabilecek eşyaları bulmak için gece geç saatlere kadar Batman`ın sokaklarını gezen çilekeş anne, Batman`da zorluklar için yaşam mücadelesi veren insanlardan sadece biri olarak objektiflerimize takıldı. (Sezer İlbasan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir