• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Halktan, Sözde Güzellik Yarışmasına Büyük Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır`da yapılmakta olan `Dünya Medeniyetler Kraliçesi` adlı güzellik yarışmasına büyük tepki gösteren halk, bu yarışmanın amacının, Müslüman gençliği ahlaksızlaştırmak olduğunu ve yarışmanın derhal iptal edilmesi gerektiğini söyleyerek yetkilileri göreve çağırdı.
 
Diyarbakır halkı inançlarına bağlıdır
Diyarbakır`da bulunan ulu Caminin beşinci Haremeyn olarak bilindiğini ifade eden Zihni Öylek adlı vatandaş, " Türkiye`de yaşayanların yüzde 99`u Müslüman`dır. Bizler Diyarbakır halkı olarak inançlarımıza bağlıyız ve bu tür organizasyonların yapılmasına karşıyız. Yapılan bu tür organizasyonlar Diyarbakır`ın manevi atmosferini bozmak ve gençlerimizi ahlaksızlaştırmaktan başka bir şeye yaramıyor" diyerek organizasyonun iptal edilmesini istedi.
 
Güzellik yarışması kaos üretmek için yapılıyor
Diyarbakır`ın 1400 yıldır İslam`la şereflendiğini, Ezanın hiçbir zaman susmadığını ifade eden vatandaşlar, " Diyarbakır`ın bu güzel tarihine baktığımızda bu tür çirkin organizasyonların iyi niyetle yapılmadığı ortadadır. Bu organizasyonun barış niyetiyle yapıldığına kesinlikle inanmıyoruz. Gerçekten barış için bir şeyler yapılmak isteniyorsa Diyarbakır`ımızın manevi kültürüne yakışacak organizasyonlar yapılsın" ifadelerini kullandılar.
 
Müslüman gençlik yozlaştırılıyor
Diyarbakır`ın tanıtımını güzellik organizasyonu yerine Diyarbakır`daki peygamberler, sahabeler ve manevi yerler anlatılarak tanıtılabileceğini belirten halk, " Bu tür organizasyonların tek amacı Müslüman gençliği yozlaştırıp ahlaksızlaştırmaktır. Biz Diyarbakır halkı ve Müslüman gençlik olarak kesinlikle bu tür organizasyonları istemiyor, yapılmakta olan sözde güzellik yarışmasının derhal iptal edilmesini istiyoruz" diyerek yapılan organizasyona şiddetle karşı çıktıklarını ifade ettiler. (Osman İçli, M.Sait Adiyaman - İLKHA)
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir