• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
KKTC Dışişleri: Kapalı Maraş KKTC toprağıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıklamada, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni (GKRY) destekleyen yanlı bir değerlendirmede bulunduğu belirtildi.

Açıklamanın devamında, "Kapalı Maraş, KKTC toprağıdır ve her devlet gibi devletimizin de kendi toprakları üzerinde mutlak egemenliği vardır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz tarafından Kapalı Maraş'a ilişkin alınan ve Sayın Cumhurbaşkanımızca Kıbrıs halkı için çok önemli bugünde açıklanan kararın bu çerçevede değerlendirilmesi gerekmektedir.

Kapalı Maraş'ın, bu aşamada, bir kısmının askeri bölge statüsünün kaldırılmasına yönelik kararımız gibi gelecekteki kararlarımız da hiç şüphesiz, mülkiyet hakkına mutlak saygı gözetilerek alınacaktır.

GKRY’ye koşulsuz desteğini sürdüren AB yetkililerinin beyanatlarının hiçbir ahlaki hükmü kalmadı. Borrell’in, Kıbrıs Türk halkının iradesi hilafına, halihazırda geçmişin kalıntısı haline dönüşen BM Güvenlik Konseyi kararlarına atıf yapması beyhudedir.

Kıbrıs Türk halkının varlığını dahi görmezden gelen AB'nin tehditkâr açıklamalarına karşın, Anavatan Türkiye ile birlikte meşru hak ve çıkarlarımızı koruma kararlılığında olduğumuzu bu anlamlı günde bir kez daha vurgularız" ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir