• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
İZİN VERMEYECEĞİZ!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İşte okuyucumuzun bizlerle paylaşmak istediği makalesi...
 
İZİN VERMEYECEĞİZ!
 
Masanın başına oturdum yarınki Uluslararası Hukuk derslerinin vize sınavlarına çalışmak için. Çalışmaya başlamadan önce haberlerde ne var diye interneti açtım.

Önce Ulusal Medya ve Haber sitelerine göz gezdireyim dedim. Birkaç haber ajansında aynı habere rastladım ‘Diyarbakır Bu Rezalete İzin Vermeyecek’ . Haber detaylarında ise Türkiyede artık rezil ve zelil olmuş , kişiliği tefessüh etmiş bir şahıs , Peygamberler ve Sahabeler diyarında ‘yarışma’ düzenleyecekmiş. ’Kainat Güzeli’ seçilecekmiş.. Barış niyetine!
Kainat’ın Efendisinin anıldığı ve anlatıldığı bu zamanda ,hemde aziz şehidler diyarı Kürdistanda. Doğrusu garibime gitti.Neden İzmir değilde Amed(Diyarbakır) sorusu aklıma takılıp kaldı.

Sonra dünyada neler olmuş diye birkaç yabancı haber ajansına bakayım dedim. Göz gezdirirken Amerikan Basının devi CNN İnternationalde ilginç bir habere rast geldim. Haber aslında bir analizdi. Ortadoğu üzerine gezi-röportaj biçiminde bir analiz.Konu ise “Ortadoğu Değişiyor Gençler Artık Din, Siyaset değil Dans ve Tango diyor.” Haberin detaylarını okumaya başladım.
Ürdün’den bahsediyor CNN muhabiri. Renkli ışıklar.. dans eden gençler ve üsten çekilmiş fotoğraf. İşte budur diyor CNN İnternational ‘Ortadoğu Böyle Değişiyor’.

Müslüman Ürdünlü Gençler güya Mister Obama’nın gelişi ile de çok sevinmişler! Ortadoğu’ya “barış” getiriyormuş. Presedent Obama. Amerika, Ortadoğu’da olan bu gelişmeler için ümit verici gelişmeler olarak bakıyormuş! Kanlı coğrafyada ayrıca beş şey değişiyormuş!

Siyaset ve Din çekiciliğini kaybediyor , dans ve tango yükselişte. Obamanın popülaritesi yükselmekte. israil ile ilgili düşünceler ılımlılaşmakta. Demokrasi rüzgarıda yükselmekteymiş!

Sonra fotoğraflı birleştirmeye çalıştım. Ulusal ve Uluslararası piyasanın neden coğrafyamıza rağbet ettiğine. Neden içkiye , uyuşturucuya ve fuhuşa bulaşmış gençliğimizin ABD için ümit verdiğine! Gençliğin beynini , yüreğini ve zihnini kirletmek isteyen baronların neden bize ilgi duyduğuna!

Fuhuşun toplumsallaşması için yapılan bu uluslararası hamlelere bakınca biz Allah Taraftarlarına , Peygamber Sevdalılarına ne çok görevler düştüğüne.Evet birileri neslimizi , aklımızı , hürriyetimizi gasp etmeye çalışıyor.Şehirlerimizde ulu orta böyle rezaletlere izin vermemeliyiz..Sadece tel’inle yada lanetlemekle de olmuyor bu dostlar. Evet biz Peygamberin Ümmeti , Selhaddin’nin , Fatih’in torunları , Saidlerin mirası ve Hüseyinin ümitleriyiz. Buna izin verecekmiyiz?

Emrullah Altıntop / Elazığ

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir