• DOLAR 32.512
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2436.287
  • ...
Oyunlu Misyonerlik Tuzağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şehitkamil İlçesi’ne bağlı Mevlana Mahallesi’nde misyonerlerin çocuklara İncil, CD ve çeşitli yayınlar dağıtarak Hıristiyanlık propagandası yaptıkları ortaya çıktı.

Misyonerler Gaziantep’te Kürt çocuklarını hedef alıyorlar. Şehitkamil İlçesi’ne bağlı Mevlana Mahallesi’nde misyonerlerin çocuklara İncil, CD ve çeşitli yayınlar dağıtarak Hıristiyanlık propagandası yaptıkları ortaya çıktı. Bölgedeki Kürt vatandaşları hedef alarak bölgeye ayrılık tohumları ekmeye çalışan şer odaklarının planını Akit deşifre ediyor.

BAŞLARINDA “TÜRKİYELİ” VAR

İçlerinde Amerikalı, Nijeryalı ve Türkiyeli vatandaşların bulunduğu misyonerler 2 yıla yakın süredir bölgede faaliyetlerini sürdürürlerken, misyonerlerin Türkçe’yi anadilleri gibi konuşması şaşkınlığa sebeb oldu. Misyonerlerin başlarında ise Mustafa Kendirci adında bir Türkiyeli vatandaşının olması dikkat çekti. Bölgedeki misyonerler Kendirci’ye ait bir apartman dairesinde kalırlarken, yabancıların lüks araçlarla sürekli buraya gelip gittikleri belirtiliyor.

MAHALLELİ TEDİRGİN

Çocuklara yönelik yapılan misyonerlik faaliyetlerinden rahatsız olan mahalle sakinleri, yetkililerden yardım bekliyorlar. Çocuklarına sürekli Hıristiyanlık propagandası yapıldığı söyleyen vatandaşlar, çocukların eve her gün İncil ve Hıristiyanlık bilgileri içeren yayınlar getirdiklerini anlattılar. İsmini vermek istemeyen bir vatandaş, “Çocuğumu oyun oynamak bahanesiyle kandırıyorlar ve ona her gün kendi beyinlerindeki zehirlerini akıtıyorlar. Çocuğum eve her gün onların kitaplarını getiriyor, ben de her defasında yırtıyorum” açıklamasında bulundu. Kimi çocukların ise kitapları okumaya başladıktan kısa bir süre sonra kitapları kendiliğinden yaktıkları ya da çöpe attıkları öğrenildi.

KÜRTÇE İNCİL DAĞITIYORLAR

Misyonerler önce çocuklarla oyun oynayıp sonra onlara İncil ve değişik kitap ve CD’ler dağıtıyor. Misyonerlerin başta çocuklar olmak üzere vatandaşlara dağıttıkları yayınlar oldukça dikkat çekici. Kürt vatandaşlara yönelik yapılan misyonerlik faaliyetlerinin en göze batan tarafı ise Kürtçe İncil… Misyonerlerin Hıristiyanlık propagandası yapan birçok yayını Kürtçe’ye çevirdikleri görülürken, bu yolla çocukların bilinçaltlarını etkilemeye çalıştıkları belirtiliyor.

MİSYONERLER: BİZE ZARAR VERİN İSTİYORUZ

Misyonerlik faaliyetlerine engel olmak isteyen ve tepkilerine ortaya koyan mahalle sakinleri, misyonerlerden gelen tepkiyle şoke olmuşlar. Vatandaşların ifadelerine göre, misyonerler bölgede karışıklık çıkarmak istiyorlar. Duyarlı vatandaşlar, “Biz bunları mahallemizden uzaklaştırmak istedik. Onlar ise; ‘Biz de bunu istiyoruz. Bizi yakın, dövün, hırpalayın. Bize istediğinizi yapabilirsiniz. Sizin yapacaklarınız bizim işimize gelir’ dediler. Biz de onların amacına hizmet etmek istemediğimiz için bir girişimde bulunmadık” şeklinde açıklamalarda bulundular.

YENİAKİT

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir