• DOLAR 32.381
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2325.169
  • ...
Umut Kervanı binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıracak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başlattıkları kurban bağışı kampanyasıyla haftalar öncesinden yoğun bir çaba içerisine giren Umut Kervanı, kesilen kurbanları bayramın 4’üncü gününe kadar ihtiyaç sahiplerine dağıtmayı planlıyor.

Bayramın birinci gününde hummalı bir çalışma yürüten Umut Kervanı, üye ve gönüllüleriyle bayram namazının ardından mezbahaneye geldi. Kurbanlıklar, burada uzman kişiler tarafından tekbir ve salavatlar eşliğinde kesiliyor.

Batman Umut Kervanı Başkanı Salih Güzel, kurban çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Kurban ibadetini yerine getirmenin sevincini yaşadıklarını belirten Güzel, “Hazreti Aişe (radiallahuanhâ)’dan nakledilen bir hadiste de şöyle buyurulur: ‘Ademoğlu için Allah katında kurban bayramı gününde kurban kesmekten daha sevimli bir amel yoktur.’ İşte bizlerde Batman Umut Kervanı olarak bu kurban bayramı günlerinde Allah katında sevimli olan, başta Rabbimizle ondan sonra kardeşlerimizle yakınlaşmamıza vesile olan kurban ibadetinin icra etmenin sevinç, mutluluk ve heyecanını yaşamaktayız.” dedi.

“Derneğimiz marka haline gelmiş bir kurumdur”

Hayırseverlerin kurban ibadetlerini kendilerinin aracılığıyla yerine getirme yolunu tercih ettiklerine işaret eden Güzel şöyle devam etti:

“Batman Umut Kervanı, insani yardım alanında birçok konuda olduğu gibi kurban ibadeti organizasyonundaki planlama, hizmet, güvenirlilik ve şeffaflık konusunda da toplumsal kabulünü tescilleyerek marka haline gelmiş bir kurumdur. Başta Batmanlı hayırseverler olmak üzere ülkemizin dört bir yanından hatta yurt dışından kardeşlerimiz vekâletlerini bizlere vererek, kurban ibadetlerini bizlerin aracılığıyla yerine getirme yolunu tercih etmişlerdir. Bizlere verdikleri vekâletle bu hayırlı hizmeti yapmamıza vesile ve aracı olan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun.”

“Kurban etlerini ihtiyaç sahibi binlerce kardeşimize ulaştıracağız”

Sağlık ve salgın tedbirlerine riayet ederek yüzlerce kurban keseceklerini vurgulayan Güzel, “Geçen yıllarda olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da bugünden başlamak üzere sağlık, hijyen ve salgın tedbirlerine azami derecede riayet ederek vekaletlerini almış olduğumuz yüzlerce kardeşimizin kurbanlarını keseceğiz. Kesim öncesi ve sonrası ile ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Keseceğimiz kurban etlerini bizlere vekâletleri veren kardeşlerimizin belirledikleri oranda yetim ve mağdur durumda olan ihtiyaç sahibi binlerce kardeşimize ulaştıracağız inşallah.” ifadelerini kullandı.

“Dağıtım ile ilgili tüm planlama ve hazırlıklar tamamlandı”

Konuşmasının sonunda tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik eden Güzel şunları söyledi: “Dağıtım ile ilgili tüm planlama ve hazırlıklarda tamamlanmış, bunun için de yüzlerce üye ve gönüllümüzün görev dağılımı yapılmıştır. Bu münasebetle tüm Müslüman kardeşlerimin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, bayramın şehrimize, ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”(İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir