• DOLAR 32.333
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2280.994
  • ...
Kaçan kurbanlık dana kovalamaca sonrası yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı’nda kaçan kurbanlık hayvanların yakalanması için 5 araç ve 25 kişiden oluşan "kurban yakalama timi" kuruldu.

Aralarında veterinerlerin de bulunduğu 25 kişilik özel tim Kurban Bayramı boyunca kaçan kurbanlık hayvanları yakalayacak.

Kurban Bayramı dolayısıyla kaçan kurbanlık hayvanların yakalanması ve sahiplerine teslim edilmesi için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanlığınca kurulan özel tim, bayramdan önce bir aylık eğitim aldı.

Kurban Bayramı günü sahaya çıkan ve bayram boyunca çalışacak tim, 153 ihbar hattına gelen ihbarlar üzerine harekete geçiyor.

Bu sabah Şahinbey ilçesinin kırsal Kızılhisar Mahallesi’nde sahibinin elinden kaçan kurbanlık dana çevredekilere zor anlar yaşattı. Dananın peşinden koşan ve yakalamak için yoğun bir çaba sarf eden dana sahibi ve vatandaşlar, başarılı olamayınca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanlığı’ndan yardım istedi.

İhbar üzerine oluşan "kurban yakalama timi" ekipleri harekete geçti. Bölgeye gelen ekipler, danaya sakinleştirici iğne ile müdahale etti. Yapılan müdahalenin ardından yakalanan dana, sahibine teslim edildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir