• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD Beynin Şifreleri İçin Kesenin Ağzını Açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Amerika Birleşik Devletleri’nden beyin araştırmalarına teşvik geldi. Beyaz Saray, “BRAIN” adı ile duyurulan projeye, 100 milyon dolar destek sağlayacak. 2014 yılında başlayacak çalışmalar ile beynin şifrelerinin çözülmesi hedefleniyor.

ABD’DE BİLİM ARAŞTIRMALARINA DEVLET DESTEĞİ

Önemli akademik kurumları bünyesinde barındıran Amerika Birleşik Devletleri, beyin araştırmalarına öncülük ediyor. İnsan vücudunun en karmaşık yapısı beyin hakkında araştırmalar yapmak amacıyla Amerikan Başkanı Barack Obama yeni bir girişim başlattı.

“İlerleyen Yenilikçi Nöroteknoloji Işığında; Beyin Araştırmaları” adı ile duyurulan proje kısaca “BRAIN” olarak açıklandı.

İnsan beyninin haritalanacağı projede, sinir hücreleri arasındaki etkileşimin nasıl gerçekleştiği sorusuna cevap aranacak.

Beyaz Saray’ın başlangıç olarak 100 milyon dolar yatırım yaptığı projede, beyinin nasıl çalıştığı araştırılacak.

”İKİ KULAĞIMIZIN ARASINDA BÜYÜK BİR GİZEM VAR”

Projeyle ilgili konuşan ABD Başkanı Barak Obama, “İnsanın iki kulağının arasında çözülmeyi bekleyen büyük bir gizem var. Başlatılan girişim ile birlikte bilim insanları beyni daha yakından tanımaya yarayacak araçlar geliştirecek. Böylece nasıl düşündüğümüzü, nasıl öğrendiğimizi ve nasıl hatırladığımızı anlayabileceğiz” diye konuştu.

Başkan Obama, yardım miktarını önümüzdeki hafta Amerikan Kongre’sine sunacak. Proje sayesinde alzehimer gibi beyin temelli hastalıkların tedavisi için yöntemler geliştirilecek.

Çalışmalar süresince devlet ve özel sektörden araştırmacılar birlikte mesai yapacak. 2014 yılında başlayacak olan proje etik kurulunun denetimi altında ilerleyecek.

Başkan Obama’nın yardım kararı, Avrupa’da başlatılan sinir hücrelerini araştırma haberlerinin üzerine geldi.

Yaklaşık 80 kurumun katkıda bulunduğu İnsan Beyni Projesinin, Avrupa Birliğİ’ne maliyetinin 1 milyar avro olması bekleniyor.
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir