• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Modern sınıflarda Kur`an öğrenimine Büyük İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Her yaz olduğu gibi bu yaz da okulların tatile girmesiyle birlikte çocukların dini yönden gelişmeleri için Kur’an eğitmenleri kolları sıvadı. Camilerdeki Kur’an eğitimleri devam ederken, eğitmenler bir taraftan da Kur’an-ı Kerim öğreniminin daha kolay ve sıkıcı olmaması için teknolojik yeniliklerden faydalanıyor.

Bu kapsamda bir çalışma başlatan Diyanet İşleri Başkanlığı, bazı kurslarda akıllı tahta sistemine geçti. Modern sınıflarda akıllı tahtalarla desteklenen Kur’an-ı Kerim eğitimi öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Sümbül Valide Kız Kur’an Kursu’nda başlatılan örnek proje ile birçok öğrenci kısa sürede Kur’an okumaya başladı. Kur’an eğitmenleri de akıllı tahtalar sayesinde öğrenciye daha kolay ders anlatma imkanına sahip olabiliyor. Öte yandan modern sınıflardaki akıllı tahta sistemi ile yapılan Kur’an eğitimine zaman zaman eklenen sosyal aktiviteler ve seminerler öğrencilerin sıkılmadan derslere devamlılığını sağlıyor.

Kur’an eğitmenlerinden Şeyda Şenol, her gün yeni gelişmeleri takip ettiklerini ve çocukları sıkmadan eğitime devam ettiklerini söyledi. Eğitimlerini sosyal aktivitelerle desteklediklerini ifade eden Şenol, “Görerek duyarak ve yaparak öğrenme modelleri var. Bu yaş grubunda görsellik çok önemli. Üstüne bir de etkinlikler kattığımız zaman öğrenim kalıcı hale geliyor. Ders kitaplarından anlatmaktan farklı bir yöntem. Zaten Milli Eğitim’de de böyle bir süreç vardı. Biz bunu uyguladık.” diye konuştu.
Öğrencilerden Züheyla Gül ise, “Görüntünün öğrenmede daha önemli bir yeri olduğu için akılda kalıcı oluyor. Öğrenmemiz daha kolay oluyor. Burada günümüz sabah dersleriyle başlıyor. Hobi dersleriyle ve seminerlerle devam ediyor. Buranın camiden farkı, camide herkes bir arada bulunuyor. Burada herkes sınıflara bölündüğü için herkes seviyesine göre sınıflarda eğitim görüyor. Burada hocalarımız herkesle tek tek ilgilenebiliyor.” ifadelerini kullandı.

Bir diğer öğrenci Melike Kekeç de, “Ben başka Kur’an kurslarına da gittim. Hiç böyle eğitimle karşılaşmamıştım. İnsan kendini başka hissediyor burada. Benim daha önceki gittiğim kurslarda daha çok sözel hitap ediliyordu bizlere burada görsel olarak da hitapları var. Kuran harflerini daha güzel çıkarmaya başladım. İnsanların kendisini daha iyi hissedebildiği bir ortam var burada.” şeklinde konuştu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir