• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
Kuzey Kore`nin Son Adımı ABD`yi Harekete Geçirdi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü George Little , basın toplantısında, Kuzey Kore `nin nükleer tesisini açma kararını açıklamasıyla kendi taahhütlerine zıt düştüğünü ve uluslararası yükümlülüklerini ihlal ettiğini söyledi.


``Bu kuzey Kore için bir seçim. Uluslararası yükümlülüklerine uyabilir ki bizim umduğumuz da bu veya farklı bir yol çizebilir`` diyen Little, ``doğru yolun`` Kore yarımadası için barış ve istikrar olduğunu kaydetti.

Little, Kuzey Kore`nin nükleer silah edinme arayışlarından vazgeçmesi ve uluslararası taahhütlerine riayet etmesi gerektiğini ifade ederek, ABD`nin, Kore yarımadasındaki tansiyonu düşürmeye çalıştığını dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland da günlük basın toplantısında, niyet açıklaması ile bunun gerçekleşmesi arasında katedilmesi gereken uzun bir yol olduğuna dikkati çekerek, ``Ama eğer bu tesisi tekrar kullanabilecek bir pozisyona ulaşırlarsa bu tabii ki ciddi alarm verici bir durum olur ama dediğim gibi, buradan oraya gitmek için daha çok yol var`` dedi.

Nuland da Kuzey Kore`yi bu konudaki uluslararası yükümlülüklerine uymaya çağırdı.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir