• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Adana'da Kurban Bayramı namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bayram namazı kılmak için caminin yolunu tutan Müslümanlar, aileleriyle birlikte merkez Seyhan ilçesinde bulunan 28 bin 500 kişilik kapasiteye sahip Adana Sabancı Merkez Camii’ne akın etti.

Hutbe öncesinde vaazda bulunan Adana İl Müftüsü Hasan Çınar, gençlik ve maneviyat vurgusu yaparak, İslam’ın doğru kaynaklardan öğrenilmesi vurgusunu yaptı.

Adana İl Müftüsü Hasan Çınar tarafından kılınan bayram namazı sonrasında hutbe irâd eden Adana Sabancı Merkez Camii Baş İmam-Hatibi Ömer Altındağ, bayramın dördüncü günü ikindi namazıyla birlikte sona erecek olan teşrik tekbirlerinin unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Altındağ hutbenin devamında ise, “Bayramlar, kardeşlik ve muhabbet günleridir. O halde, bu nadide günleri fırsat bilerek dargınlıkları ve küskünlükleri sonlandıralım. Unutmayalım ki, bir Müslümanın üç günden fazla, kardeşiyle küs durması helal değildir. Bayramlar, yardımlaşma ve paylaşmayla güzelleşir. Öyleyse bayram sevincimizi artırmak için kurbanlarımızdan, akraba ve komşularımıza ikram edelim. Yoksul, yetim ve kimsesizlerle paylaşalım.” ifadelerini kullandı.

Hutbenin sonunda ise Altındağ, “Ümmet-i Muhammed’in (Sallahu Aleyhi Vesellem) Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Rabbimizin selamı, rahmeti, mağfireti ve bereketi üzerimize olsun. Bayramımız mübarek olsun.” şeklinde konuştu.

Adanalılar, teşrik tekbiri ve salavatlar eşliğinde camiden ayrıldı. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir