• DOLAR 32.357
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.392
  • ...
Diyarbakırlılar bayram namazını 5'inci Harem-i Şerif'te eda etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam alemi son 4 bayramını Coronavirus salgını gölgesinde geçiriyor.

Kurban Bayramı’nda tarihi Ulu Camii’nde bir araya gelen Diyarbakırlılar, cami içerisinde yer bulamayınca sosyal mesafe kuralları doğrultusunda cami avlusunda bayram namazlarını eda ettiler.

Bayram namazı öncesi bayramın önemi, ziyaretleşme ve bayramlaşma kültürü ile arife günü başlayıp bayramın 4'üncü gününe kadar devam ettirilecek olan teşrik tekbirlerinin aksatılmamasına ilişkin vaaz veren Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, ümmetin üzerindeki salgın hastalığın kalkması yönünde dualar etti.

Ulu Cami İmam Hatibi Osman Yağmur tarafından kıldırılan bayram namazından sonra okunan hutbede, kurban ibadetinin önemi ile Hazreti İbrahim ve İsmail'in gösterdiği teslimiyete vurgu yapıldı.

Bayram namazı sonrası camiden çıkan Diyarbakırlılar cami avlusunda salgının yaygınlaşmaması için musafahalaşamadan birbirlerinin bayramlarını tebrik ettiler.

Bilindiği üzere 2020 yılının mart ayından itibaren Türkiye'yi de etkisi altına alan Covid-19 salgını dolayısıyla 13 Mayıs 2020 tarihine denk gelen Ramazan Bayramı'nda ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla bayram namazı kılınamamıştı. Müslümanlar bayram namazlarını evlerinde aileleriyle eda etmişti.

Aynı yılın Kurban Bayramı namazı İslam tarihinde ilk kez sosyal mesafeli olarak kılınmıştı.

İçerisinde bulunduğumuz 2021 yılı Ramazan Bayramı ise uygulanan 19 günlük tam kapanma sürecine denk gelmiş fakat kişilerin ikamet adreslerine en yakın camide bayram namazını kılabilecekleri belirtilmişti. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir