• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Batman’da camilerde bayram namazı coşkusu yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehirde Kurban Bayramı namazında camiler doldu taştı. Kentte sabahın erken saatlerinden itibaren Kurban Bayramı namazı için camilere akın eden vatandaşlar, yer bulmakta zorluk çekti.

Camilere akın eden cemaatle dolup taşan camilerde bayram namazı teşrik tekbirleri ile karşılandı.

Bayram namazı öncesi verilen vaazda kurbanın ve bayramların ehemmiyetine dikkat çekildi. Cemaat, daha sonra bayram namazını kıldı.

Bayramların rahmet ve bereket vakitleri olduğuna değinilen hutbede şunlar kaydedildi:

“Bayramlar Peygamberimize ümmet olma şuuruyla kardeşliğimizi diri tutma anlarıdır. Bayramlar; sevinme ve sevindirme, barış ve huzur zamanlarıdır. Anne babamızın, kardeşlerimizin, akrabalarımızın ve komşularımızın gönlünü ziyadesiyle hoşnut etme günleridir. Bayramlar, yardımlaşma ve paylaşmayla güzelleşir. Öyleyse bayram sevincimizi artırmak için kurbanlarımızdan, akraba ve komşularımıza ikram edelim. Yoksul, yetim ve kimsesizlerle paylaşalım.”

Bayramların, kardeşlik ve muhabbet günleri olduğuna dikkat çekilen hutbenin devamında, “O halde, bu nadide günleri fırsat bilerek dargınlıkları ve küskünlükleri sonlandıralım. Unutmayalım ki bir Müslümanın üç günden fazla, kardeşiyle küs durması helal değildir. Bayramlar aynı zamanda ‘sıla-i rahim’ yani dost ve akraba ziyareti günleridir. Ancak salgın hastalıkla imtihan edildiğimiz şu günlerde temizlik, maske ve mesafe kurallarına özenle riayet edelim; sevinç günlerimize hüzün gölgesi düşürmeyelim.” uyarılarında bulunuldu.

Hutbeden sonra cemaat tekbirler eşliğinde bayramlaştı.(İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir