• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Mezarlıklarda arefe günü yoğunluğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı arefesinde Batman’daki Asri Mezarlığı, en yoğun günlerinden birini yaşadı. Sabah erken saatlerde başlayan mezarlık ziyareti gün boyu devam etti. Yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek için gelen halk, mezar başlarında Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti.

Kabir ziyaretine gelen vatandaşlardan kimi kabir başlarında Yasin-i Şerif okurken, bazı vatandaşlar kabirlerin etrafında temizlik yaparak mezarlıkları suladı.

Bazı vatandaşların, yakınlarını kaybetmenin verdiği hüzünle mezar başlarında gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Yıllardır her arefe gününde bütün ailesiyle mezarlığa geldikleri ifade eden Rahmi Söylemez, her kesin ölülerinin mezarını mutlaka ziyaret etmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Her bayramda babam, annem ve akrabalarımızın mezarını ziyaret ediyoruz. Bugün arefe gündür ailemle beraber mezarlığa geldik. Her mezarlığa geldiğimizde annem ve babam aklımıza geliyor. Annem 2008 yılında vefat etti. Yılardır sürekli çoluk çocuk hepimiz mezarlığa geliyoruz. İstiyorum ki herkes ölülerini ziyaret etsin.”

“Mezarlığa gelip Fatiha ve yasin okuyoruz”

Her perşembe günü ve bayram arefelerinde mezarlık ziyaretine gediklerini belirten Nezir Tekin, “İmkânlarımız olduğu sürece her perşembe günü ve bayram arifelerinde mezarlıklara geliyoruz. Mezarlığa gelip Fatiha, yasin okuyup, dualarımızı ediyoruz. Müslümanların örf ve âdeti budur. Bu benim kızımın mezarıdır. Kızım 2006 yılında kalp rahatsızlığından dolayı vefat etti. O zamandan beri eşim ve çocuklarımla beraber mezarına gelip, dua ediyoruz.  Allah hepimizin hayrını kabul etsin inşallah.” dedi.

“Çocuklarım ile beraber mezarlığa geldik”

Anne, baba ve kız kardeşinin mezarlarını ziyaret ettiğini ifade eden Rabia Dumak, “Şu anda annemin mezarına geldim. Babam ve kız kardeşimin de mezarları burada onlarında ziyaret ettim. Bugün arefe günü hayırlı bir gün olduğu için çocuklarım ile beraber mezarlığa geldik. Mezarlıkta Fatiha okuduk ve dua ettik.  5 yıldır annemin, 10 yıldır da kız kardeşimin mezarına geliyorum. Allah hepimize hayırlı bir kapı açsın ve bu salgın hastalı en kısa zaman da içimizden çıkarsın inşallah.” temennisinde bulundu.

“Ölüm Allah’ın takdiridir”

İki yıl önce vefat eden ağabeyinin mezarını ziyarete geldiğini söyleyen Adnan Yalçın, “Bugün Kurban Bayramı akşamıdır. Ağabeyimin mezarını ziyarete geldim. Ağabeyim iki sene önce vefat etti. Her hafta mezarını ziyarete geliyorum. İnsan yakınlarını kaybedince daha çok özlüyor. İnsan hayatta iken birbirinin kıymeti bilmiyor. Ama öldükten son anlamaya başlıyor. O zamanda iş işten geçiyor. Elhamdülillah biz ağabeyimizi sağ iken de çok seviyorduk. Ölüm Allah’ın takdiridir. Her zaman Allah’a şükrediyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



























Bu haberler de ilginizi çekebilir