• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
`Van`ın Kurtuluşu` Paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi Konferans Salonu`nda gerçekleştirilen ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından organize edilen `Van`ın Kurtuluşu` konulu panele, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürü Doç. Dr. Uğur Ünal, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Budak, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Daire Başkanı Sebahattin Bayram, Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı Konservasyon ve Restorasyon Şube Müdürü Mustafa Sulu, Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı Tanıtım Hizmetleri Şube Müdürü Cevat Ekici, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.
 
Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yrd. Doç. Dr. Bekir Koçlar`ın başkanlık ettiği panele konuşmacı olarak katılan Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Pınar, `İlk çağdan 20. yüzyıla kadar Van` konulu slayt sunum ile katılımcılara bilgiler verdi.
 
Ardından Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yrd. Doç. Dr. Abdulaziz Kardaş`ın da `Van`ın işgali ve Kurtuluşu` konulu slaytı ile ilgili açıklamalarda bulunmasıyla panel sona erdi.
 
Öte yandan Aynı bina içerisinde `Osmanlı Belgelerinde Van` konulu serginin açılışı yapıldı. Açılışın ardından Van ile ilgili arşivlerin sergilenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Battal, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürü Doç. Dr. Uğur Ünal başta olmak üzere diğer davetlilere birer plaket takdim etti. Doç. Dr. Ünal`ın da Fatih Sultan Mehmet figürünün yer aldığı bir tablo hediye etmesinin ardından sergi gezildi.
 
Bir çok ilginç arşiv belgesinin yer aldığı sergide tüm belgeler hakkında detaylı bilgiler sunuldu.
 
Etkinlik ikramların yapılması ile sona erdi. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir