• DOLAR 32.381
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2325.169
  • ...
Kurban satıcıları umutlarını bayram günlerine bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kurban Bayramı için Malatya Canlı Hayvan Pazarı'na kurbanlık almaya giden vatandaşlar, bütçelerine uygun kurbanlık alabilmek için uğraşırken, yetiştiriciler de bir yıllık emeklerinin karşılığını almanın derdinde. Alıcı ve satıcıların arife gününde yoğun bir pazarlığa tutuştukları görüldü.

Malatya Canlı Hayvan Pazarı'nda arife günü ile birlikte hareketlilik başladı. Kurbanlık alan vatandaşlar hayat pahalılığına göre kurbanlık fiyatlarının iyi olduğunu belirtirken hayvan yetiştiricileri de girdi maliyetlerinden dolayı çok zorlandıklarına dikkat çekiyor.

 

Kurban ibadetlerini yerine getirmek için kurban pazarlarına gelen vatandaşlar, kurbanlıklarını almak için hayvan besicileri ile sıkı sıkıya pazarlık yapması gözlerden kaçmıyor.

Kıran kırana pazarlıkların yapıldığı pazarlarda küçükbaş kurbanlık fiyatları bin 500 ile 2 bin 500 TL, büyükbaş kurbanlıklar ise 6 bin ile 20 bin TL arasında değişiyor.

Vahit Kömürkara

"Biri büyük biri küçük 2 tane kurbanlık aldım"

Bir büyük bir de küçükbaş kurbanlık aldığını söyleyen Vahit Kömürkara, "Mübarek Kurban Bayramı dolayısıyla dinimizin bir gereği olan kurban ibadetini yerine getirmek için kurban almaya geldik. Kurbanımızı beğendik ve aldık. Her sene kurban alıyoruz, kesip pay edip eşe dosta dağıtıyoruz. Allah (Celle Celaluhu) ömür verdiği sürece de inşallah her sene alacağız. Fiyatlar piyasaya göre normaldir. Ne çok pahalı ne de ucuz. Bir tosunu 20 bin TL'ye, bir küçük başı da bin 350 TL'ye aldım. Allah kabul eylesin. Herkese kazasız belasız nice bayramlar diliyorum."

Abdüssamet Temez

"Küçükbaş kurbanlıklar genelde bayramın birinci günü güzel satılıyor"

Yaylada yetiştirdikleri küçükbaş kurbanlıkları pazarda sattıklarını belirten Abdüssamet Temez, "Bismillah diyerek başladık, inşallah satışlar da güzel olur. Bugün arife günü ama sabahın erken saatleri olduğu için satışlar durgun. Günde 4-5 tane satıyoruz. Küçükbaş kurbanlıklar genelde bayramın birinci günü güzel satılıyor. Bin 400 ile bin 800 arası fiyatlar değişiyor." dedi.

Nevzat Sığırcı

Büyükbaş kurban alıcısı Nevzat Sığırcı, "Kurbanlıkların ucuzu da pahalısı da var. 6 bin TL'den 15 bin TL'ye kadar fiyatlar değişiyor. Biz 5 kişiyiz 6 bin TL'ye bir büyükbaş kurbanlık aldık. Allah kabul etsin, herkese şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum." dedi.

Hamit Kırıç

"Büyükbaş kurbanlıklar 5 bin ile 20 bin TL'ye arası değişiyor"

Yem fiyatlarının pahalı olmasından dolayı kurbanlıkları yetiştirmekte zorlandıklarına dikkat çeken büyükbaş kurbanlık satıcısı Hamit Kırıç, "Yem başını almış gidiyor. Şimdiye kadar 2 tane kurbanlık sattım. Kurbanlıkların ucuzu da pahalısı da var. Fiyatlar, 5 bin ile 20 bin TL arası değişiyor." diye belirtti.

Burhan Kılıç

"Serbest piyasa kaldırılsın"

Her şeyin pahalandığını ve vatandaşların zor günler geçirdiğini belirten satıcılardan Burhan Kılıç, yemin torbasının 200 TL'ye çıktığını, bunun nedeninin ise serbest piyasa olduğunu belirtti. Kılıç, serbest piyasanın kaldırılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Mehmet Aydoğdu

"Her şey pahalı olduğuna göre kurban fiyatları normaldir"

Maddi imkanlarının yetmediği için büyükbaş yerine küçükbaş kurbanlık aldığını kaydeden Mehmet Aydoğdu, "Allah herkesten ve bizden kabul etsin. Bin 700 TL'ye bir tokluk aldım. Her şey pahalı olduğuna göre kurban fiyatları normaldir. Bir tokluğa bin 700 TL fazla değil. Diyarbakır'dan bir ekip işçi getirmişiz, kayısı fabrikasında çalışıyoruz. İnşallah kurbanı kesip işçilere dağıtacağız." dedi.

Mehmet Aslan

"Küçükbaş kurbanlıklar bin 500 TL'den 2 bin 500 TL arasında değişiyor"

Satışların şu an itibariyle durgun olduğunu ancak bayramın ilk günü itibariyle piyasanın canlanmasını beklediklerini ifade eden küçükbaş kurbanlık satıcılarından Mehmet Aslan, "Tokluk fiyatları kilosuna göre bin 500 TL'den 2 bin 500 TL'ye kadar değişiyor. Burada sattığımız tokluklar genelde 35-40 kilogram arası geliyor, fiyatları da 2 bin TL civarında. İnşallah piyasa açılır ve emeklerimiz boşa gitmez." temennisinde bulundu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir