• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Bayram sakinliğinin yaşandığı İstanbul'da çarşı-pazar fiyatlarında artış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Normal zamanlarda şehrin tüm bölgelerinde sabah akşam fark etmeksizin ciddi insan ve araç trafiğinin yaşandığı mega kentte bayram öncesi sakinliği yaşanıyor.

Kurban Bayramı için memleketlerine ve tatil beldelerine akın eden İstanbullular, şehirde hem insan hem de araç trafiğinde ciddi rahatlama yaşanmasına vesile oldu.

Semt pazarlarında ve çarşı-pazarlarda da rahat bir günün yaşandığı şehirde, bayram öncesi son defa kurulan pazarlarda sebze ve meyve fiyatlarında ciddi artışın yaşandığı gözlemlendi.

Geçen hafta 2-3 lira seviyelerinde satılan domates bu hafta 5 lira, 3-4 liraya satılan biber 5-6 lira, 3-4 liraya satılan kıvırcık 7 liraya satıldı.

Bayram öncesi mutfak ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar, artan fiyatlar sebebiyle önceki haftaya göre daha fazla para ödemek zorunda kaldı. Bir önceki bayram satılan bayram şekerlerinde ise yüzde 30 civarında artış yapıldığı gözlemlendi.

Neredeyse her bayram ve her yasak öncesi yaşanan böylesi olumsuz manzaralar akıllara 'fırsatçılık' algısını getirdi. (İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir