• DOLAR 32.525
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2478.045
  • ...
Tayland'da Başbakan Chan-o-cha'nın istifasını isteyen protestoculara gazlı müdahale
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Günlük rekor enfekte hasta sayısıyla hastanelerin büyük bir baskı altında olduğu Tayland'da salgının en kötü dalgası yaşanırken, sağlık kriziyle mücadelede yeterli çözüm üretemeyen Başbakan Chan-o-cha'nın istifası için halk sokaklara döküldü.

Tayland Başbakanı Chan-o-cha'nın istifasını isteyen halk, vakalardaki artışı, hükümetin aşıları güvence altına almadaki yavaşlığına ve Tayland ekonomisinin giderek daha da kötüleşmesinin nedenini ise sıkı kısıtlamalardaki yanlış uygulamalara bağlıyor.

Beş kişiden fazla insanın bir araya gelmesini yasaklayan kısıtlamalara karşı çıkan göstericiler, başkent Bangkok'taki meydan yakınlarına kırmızı boyayla noktalanmış sahte ceset torbaları yığdı.

2014 darbesinin beyni olarak Prayuth'u gösteren dev bir pankartı yola seren göstericiler, ardından ayaklarla üzerinden geçerek Başbakan'a tepkisini gösterdi.

Gaz maskeleri takan göstericiler, motosikletli bir grup eşliğinde hükümet binasına yöneldi. Ancak polis, eylemcilerin bu girişimine tazyikli suyla cevap vererek ana yolu kapattı ve göstericileri geri çekilmeye zorladı.

Polis, göstericilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale ederek protestocuları dağıttı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir