• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kur’an Nesli Platformu'ndan Kurban Bayramı mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Platform adına bayram mesajını okuyan Kur'an Nesli Platformu Marmara Koordinatörlüğü yetkililerinden Ayhan Tekbaş, Allah-u Teâlâ ile manen yakınlaşmaya, kardeşliğin pekişmesine vesile olan mübarek Kurban Bayramı'na ulaşmanın sevinci içerisinde olduklarını ifade etti.

Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) "Allah katında şu on günde işlenecek salih amelden daha sevimli bir amel yoktur." diye buyurduğunu ve sahabelerin de "Ey Allah’ın Resulü! Allah uğrunda yapılacak cihaddan da mı üstündür?" diye soru sordukları hadisi hatırlatan Tekbaş, Peygamber Efendimizin "Evet, Allah yolunda cihad etmekten de. Ancak malını ve canını tehlikeye atarak cihada çıkan, şehid olup dönmeyen kimsenin cihadı başka" şeklinde cevap verdiğini söyledi.

 Kur'an Nesli Platformu Marmara Koordinatörlüğü yetkililerinden Ayhan Tekbaş

"Bayram günleri, Rabbimizle olan yakınlığımızın mihengi olan müstesna günlerdir"

Zilhicce'nin bu on gününün fazileti hac ibadetinin bu ayda yapılmasından kaynaklandığını belirten Tekbaş, "Dolayısıyla içinde bulunduğumuz bu mübarek günler, Hazreti İbrahim’den son peygamber Hazreti Muhammed'e kadar, yüce Rabbimizle olan yakınlığımızın mihengi olan müstesna günlerdir. Arafat’ta ihrama bürünen Müslümanlar, artık orada Allah’tan başka sığınılacak bir melcenin olmadığına, farklılıklarımızın bizler için birer rahmet olduğuna, istek ve arzularımızın geçici olduğuna, buna karşılık asıl gayret ve çaba gösterilmesi gerekenin ise takva olduğuna bilfiil şahadet etmektedirler." dedi.

"Kurban, Hazreti İbrahim gibi Rabbin emrine itaat, Hazreti İsmail gibi teslimiyettir"

Tekbaş, "Allah’tan başka bir ilah olmadığının ve ona teslimiyetin bir nişanesi olarak Hazreti İbrahim'in oğlu İsmail Aleyhisselam'ı Rabbine kurban etmeye hazırlanırken, aslında bütün bir insanlık âlemine kıyamete kadar sevdiklerinden vazgeçebilmenin rol modeli olmuştur. İbrahim (Aleyhisselam) ailesinin ortaya koyduğu bu duruş ve teslimiyet o günden bu güne Rabbimizle aramızdaki irtibatın nasıl olması gerektiği konusunda bize sayısız ölçü, hikmet ve işaretler sunmaktadır. Bu sebeple kurban, Allah'a itaatin, teslimiyetin, güçlü ve sarsılmaz bir imana sahip olmak gerektiğinin bir hatırlatmasıdır. Kurban, Hazreti İbrahim gibi Rabbin emrine itaat, Hazreti İsmail gibi teslimiyettir." diye konuştu.

"Kurban sorumluluklarımız hatırlatıyor"

Müslümanlar olarak, Allah’a olduğu kadar insanlığa, şu anda dünyanın birçok yerinde zulme uğrayan mazlum Müslümanlara ve bilhassa siyonist terör şebekesinin sürekli bir saldırı içinde olduğu ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya karşı büyük sorumluluğumuzun olduğunu hatırlatan Tekbaş, Kurban Bayramının sorumluluklarımızı bizlere hatırlattığını ve aynı zamanda gerekli adımları atma konusunda hepimize taze bir şuur verdiğini ifade etti.

Tekbaş, platform adına tüm İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik ederek hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir