• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Hamas, Mursi’den Arabuluculuk İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kudsu’l Arabi gazetesinin Filistin’in MAA haber ajansına dayandırdığı haberine göre Mısırlı bir askeri yetkili, Hamas’ın Mısır ordusuyla yaşadığı sorunların çözümü için Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’den arabuluculuk talebinde bulunduğunu açıkladı.

Mısırlı askeri yetkili MAA haber ajansına verdiği demecinde “Hamas, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’den, Mısır istihbaratından ve Müslüman Kardeşler örgütünden Mısır ordusu komutanlarıyla Hamaslı liderler arasında bir toplantı ayarlamalarını istedi” dedi.

Hamas, başta Gazze tünelleri olmak üzere Mısır ordusuyla yaşanan sorunları görüşmek isterken Mısır genelkurmayı Hamas’lı liderlerle görüşmeyi reddediyor.

Mısır ordusu komutanları, geçtiğimiz ağustos ayında Sina’da 16 Mısır askerinin öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında aralarında Hamas üyelerinin de bulunduğu Gazze’deki bazı kişilerin Mısır’a teslim edilmesini istiyor.

Öte yandan Londra`da yayımlanan Şarku`l Evsat gazetesi, daha önce Hamas siyasi büro başkanlığı görevinden ayrılacağını açıklayan Halid Meşal`in Türkiye, Katar ve Mısır yönetimlerinin telkiniyle yeniden bu göreve seçileceğini öne sürdü. (YDH)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir